ABD'den Haşdi Şabi açıklaması

ABD'den Haşdi Şabi açıklaması
Pentagon'dan yapılan açıklamada, Irak Ordusu'nın kontrolü altında olsa dahi Haşdi Şabi'nin ABD tarafından desteklenmeyeceği ifade edildi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Şii Haşdi Şabi grubunun Irak yönetiminin kontrolü ve komutası altında hareket etmesi halinde bile ABD tarafından desteklenmeyeceğini bildirdi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Davis, Pentagon'da düzenlediği bilgilendirme toplantısında Irak'taki DEAŞ karşıtı mücadelede son duruma ve Şii milislerin ABD nezdindeki pozisyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"IRAK YÖNETİMİNİN KONTROLÜ ALTINDA OLSA BİLE DESTEKLEMEYECEĞİZ"

ABD yönetiminin Irak'taki Şii grupları desteklemek gibi bir planının bulunmadığını anlatan Yüzbaşı Davis, Haşdi Şabi grubunun Irak yönetiminin kontrolü altında hareket etmesi halinde bile ABD ordusu tarafından desteklenmeyeceğini vurguladı.

"Güvenlik kontrollerini geçebilenler desteğimizi alabilirler ancak bu grup hariç." ifadelerini kullanan Davis, Bağdat yönetiminin Haşdi Şabi'ye olumlu bakıyor olması halinde bile kendilerinin bu gruba destek vermeyeceğini kaydetti.

HAŞDİ ŞABİ'NİN TELAFER'E YÜRÜDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Davis ayrıca, Şii milislerin Musul'un güneyinden kentin 63 kilometre batısındaki Telafer'e doğru harekete geçtikleri yönündeki haberleri doğrulayarak, "Şu aşamada Telafer'e varana kadar arada kayda değer bir mesafe bulunuyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.