Necdet Özel'den Işık Koşaner'e cevap!

Necdet Özel'den Işık Koşaner'e cevap!
Org. Necdet Özel ile emekli Org. Işık Koşaner arasındaki tartışma sürüyor. Son olarak Org. Özel, Koşaner'e "Üzmek istemem, alınmasına üzüldüm" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. Necdet Özel, geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na gitmemesini eleştirenlere verdiği cevaptaki "O dönem gidenler gibi yapmadım" sözlerine Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner tepki göstermişti.

Koşaner'in açıklamalarına cevap veren Özel, "Ben Işık Paşa'yı üzmek istemem. Açıklamamın böyle bir amacı yoktu. Alınmasına üzüldüm" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Fikret Bila'ya konuşan Org. Necdet Özel, "Komisyondan kaçtı" eleştirisinde bulunan üyelere, "Kaçmadım. Hukuka uygun olarak soruların yazılı gönderilmesi için başvuruda bulundum. Benim alnım ak. Kaçsaydım 2011'de kaçardım. Ben elimi taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim" demişti. Bu açıklamaya cevap veren Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner açıklamayı "yakışıksız" bulduğunu söylemişti.

Org. Özel, emekli Org. Koşaner'e verdiği karşılıkta "Ben Işık Paşa’yı üzmek istemem. Açıklamamın böyle bir amacı yoktu. Alınmasına üzüldüm. Ben Işık Paşa ile uzun dönem ve yakın çalıştım. O Kara Kuvvetleri Komutanı iken, ben onun ordu komutanıydım. Sonra o Genelkurmay Başkanı’yken ben Jandarma Genel Komutanı olarak birlikte çalıştık. Işık Paşa sevip saydığım, kişilikli bir komutandır" dedi.

"Kaçsaydım 2011’de kaçardım" sözlerine de açıklık getiren Org. Özel, "Görevden kaçacak olsam o günün koşullarında görev üstlenmezdim" anlamında söylediğini dile getirdi. Özel, "Bu komisyon üyeleri için verdiğim bir yanıttı. Ben silah arkadaşlarımla polemik yapmayı, basın önünde tartışmayı ahlaki bulmam. Hiçbir zaman da hiçbir ortamda yapmamışımdır. Hele iki kişi arasında yapılan görüşmeler bende kalır, benimle mezara gider" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.