YPG'den küstah Türkiye açıklaması

YPG'den küstah Türkiye açıklaması
ABD'nin desteklediği ve PKK'nın uzantısı YPG'yi de kapsayan Suriye Demokratik Güçleri, DAEŞ'in kalesine yönelik operasyonda Türkiye'nin rol almasını kabul etmeyeceklerini açıkladı.

ABD'nin Suriye'de destek verdiği içerisinde PKK'nın kolu YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDF), birkaç hafta içinde başlaması beklenen Rakka'yı DAEŞ'den kurtarma operasyonunda Türkiye'nin oynayacağı hiçbir rolü kabul etmeyeceğini duyurdu.

Reuters haber ajansına konuşan SDF sözcüsü Talal Silo, "Rakka'yı özgürleştirme operasyonunda Türkiye'nin görev almasını reddediyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

Ankara, Rakka operasyonunda YPG'nin bulunmasını kesinlikle istemiyor ve Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt koridoruna izin vermeyeceğini defalarca ilan etti.

Türkiye ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 24 Ağustos'ta IŞİD'in elindeki Cerablus kentinin alınması için bir operasyon başlatmıştı. Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, Türkiye'nin ÖSO ile birlikte Menbic ve kritik bir geçiş yolu üzerinde bulunan el Bab'a ilerlemesi bekleniyor. Ankara, kritik geçiş noktalarına operasyon düzenleyerek PYD'nin Kobani ve Afrin kantonlarını birleştirmesini engelledi. Operasyona katılan güçlerin daha sonra Rakka'ya kadar gitmesi planlanıyor.

ABD'nin Irak ve Suriye'deki uluslararası koalisyon güçleri komutanı Korgeneral Stephen Townsend, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Türkiye bizim herhangi bir yerde, özellikle Rakka'da Suriye Demokratik Güçleri (SDF) ile çalıştığımızı görmek istemiyor" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.