Türkiye'den AB'ye vize resti

Türkiye'den AB'ye vize resti
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yıl sonuna kadar Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanmazsa mülteci anlaşmasını sona erdireceklerini söyledi.

Türk vatandaşlarına vizemuafiyetinin başlatılması için yılsonunu beklemeyeceklerini söyledi. Bakan uygulamaya geçilmediği takdirde mülteci geri kabul anlaşmasını feshedeceklerini belirtti.
 
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsviçre gazetesi Neue Zürcher Zeitung'a yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlamaması halinde mülteci geri kabul mutabakatını yıl sonundan önce feshedeceğini duyurdu.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "sabırlarının tükenmek üzere" olduğunu belirterek "Önümüzdeki günlerde AB'den yanıt bekliyoruz. Gelmediği takdirde sözleşmeyi feshedeceğiz” dedi.
 
"YIL SONUNU BEKLEMEYİZ"
 
Türkiye'nin AB'den gelen taleplere tepki gösterdiğini ve Terör ile Mücadele Yasasında değişiklik yaptığını söyleyen Çavuşoğlu, "AB ile vardıkları mutabakata uyduklarını, Avrupa'dan da aynısını beklediklerini, bu olmadığı takdirde mülteciler konusunda AB ile yaptıkları anlaşmayı feshedeceklerini" ifade etti.
 
Çavuşoğlu, yıl sonuna kadar beklemeyeceklerini ve vize muafiyetinin ekim ayı sonunda başlatılmasının kararlaştırılmış olduğunu da sözlerine ekledi.
 
AB, Terör ile Mücadele Yasasında değişiklik yapması şartıyla Türkiye'ye vize kolaylığı uygulamayı vadetmişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.