Arnavutluk'tan Türk Bayrağı kararı!

Arnavutluk'tan Türk Bayrağı kararı!
Arnavutluk Eğitim Bakanlığı, ülkedeki FETÖ bağlantılı okullara, Tiran Büyükelçiliğinin onayı olmadan Türk bayrağı gibi Türkiye'ye ait sembolleri kullanmamaları için yazı gönderdi.

 

Arnavutluk Eğitim Bakanlığı, ülkedeki FETÖ bağlantılı eğitim kurumlarına, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği'nden onay alınmadan Türk bayrağı gibi Türkiye'ye ait sembolleri kullanmamaları için yazı gönderdi.

Kararın, Türk makamlarının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) uzantısı okulların bayrak da dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ne ait sembolleri kullanmaması yönündeki talebi üzerine alındığı ortaya çıktı.

Arnavutluk Eğitim Bakanlığı Genel Sekreteri Plarent Ndreca, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu talebi ile ilgili tüm eğitim departmanlarına ve yüksek öğretim kurumlarına idari mektubun iletildiğini söyleyerek, bunun Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği'nin ülkedeki bazı kurumlarda Türk bayrağının ve Türkiye'ye ait sembollerin kullanılmasından duyduğu rahatsızlık sonucu yapıldığını kaydetti.

"TÜRKİYE HAKLI"

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğinin haklı olarak kendi onayları alınmadan Türk bayrağı ve Türkiye'ye ait sembollerin kullanılmaması yönünde bir talepte bulunduğunu anımsatan Ndreca, ulusal sembollerin kullanımını onaylayan tek mercinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyledi.

Arnavutluk'ta FETÖ uzantısı 12 eğitim kurumu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.