Diyarbakır'da şiddetli patlama

Diyarbakır'da şiddetli patlama
Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde bugün saat 08.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, polis ve sivil şehitler olduğunu duyurdu.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK tarafından Emniyet ek binası yakınında bombalı araçla gerçekleştirildiği düşünülen saldırıda en az 30 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Saldırıyla ilgili son dakika açıklaması yapan Adalet Bakanı Bozdağ polis ve sivil şehitler olduğunu duyurdu

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'nün ek binası yakınlarında bugün saat 08.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte olay yerine ambulans ve polis araçları sevkedildi. Patlama sesi, kentin birçok noktasından duyuldu.

BAKAN BOZDAĞ: POLİS VE SİVİL ŞEHİTLER VAR

İlk belirlemelere göre en az 30 kişinin yaralandığığı saldırıyla ilgili son dakika açıklaması yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, polis ve sivil şehitler olduğunu duyurdu.

VALİLİK: SALDIRGANLAR TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUBU

Diyarbakır Valiliği saldırının ardından resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı yönünde bir değerlendirme bulunduğu kaydedilirken, saldırganların bölücü terör örgütü PKK mensubu olduğu bildirildi. Açıklamada ölü ve yaralı sayısına ilişkin bir bilgi verilmedi.

Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 04.11.2016 Cuma günü saat 08.00 sıralarında İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır.

Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde, haklımızın sağduyuyla hareket etmesi ve yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arz etmektedir.
8105659.jpg
1728530_2_14782378455tbjk.jpg1728530_3_1478237845bznam.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.