Kılıçdaroğlu’dan 'HDP’ye operasyon' açıklaması

Kılıçdaroğlu’dan 'HDP’ye operasyon' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'ye yönelik terör operasyonunu eleştirdi ve "Seçimle gelen seçimle gider" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan, HDP milletvekillerine yönelik terör operasyonuyla ilgili açıklama geldi.

"Demokrasiyi savunuyorsanız seçimle gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğini savunmalısınız" diyen Kılıçdaroğlu, "'Seçimle gelenleri yakalayıp hapse atacağım, mafya yöntemleriyle susturacağım' derseniz o ülkeye barış gelmez..." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Egemenlği saraya taşımaya kimse kalkmasın. Sen millet değilsin, tek başına bir bireysin o kadar. Egemenlik saraya hapsedilmek isteniyor. Biz düşünen insanların, siyasetçilerin, bilim insanlarının, gazetecilerin görüşleri ne olursa olsun hapse atılmasına karşıyız.

En somut örneği vereyim. Hayatları boyunca CHP lehine bir tek cümle kurmayan gazetecileri bizim dışımzda savunan yok. Çünkü biz, düşünce özgürlüğünü ve demokrsayi savunuyoruz.

Demokrasiyi savunuyorsanız seçimle gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğini savunmalısınız. 'Seçimle gelenleri yakalayıp hapse atacağım, mafya yöntemleriyle susturacağım' derseniz, o ülkeye barış gelmez.

'Terörle mücadele ediyoruz' deniyor. Elbette ki mücadele edilmelidir ama bu akılla ve mantıkla olur. Sivrisineklerle uğraşarak olmaz, bataklığı kurutacaksınız. 'Musul’a gideceğiz diyorlar', burununuzun ucunda Kandil var, neden bir şey yapmıyorsunuz..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.