İngilizler PKK'yı aklama derdine düştü!

İngilizler PKK'yı aklama derdine düştü!
Dün Diyarbakır Bağlar'da gerçekleştirilen hain saldırıyı PKK terör örgütü üstlenmesine rağmen İngiliz haber ajansı PKK'yı aklamanın derdine düştü.

Dün sabaha karşı aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın bulunduğu 12 milletvekili gözaltına alındı. HDP'li vekiller gözaltına alındıktan birkaç saat sonra PKK'lı bir terörist Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan polis karakoluna yakın bir noktada bomba yüklediği minibüsle hain bir saldırı düzenledi.

Diyarbakır’ın merkezi dün bombalı minibüs dehşeti yaşadı. Okul yolundaki öğrenciler ve işe gidenler terörün hedefi oldu. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne saldırıya giden tonlarca bomba yüklü minibüs bir taksiye çarptı. Taksici, takip edip durdurduğu minibüsün kapılarını açınca bomba düzeneğini fark etti. Bunun üzerine terörist bombayı Çevik Kuvvet yakınında saat 07.53’te patlattı. 2’si polis 9 kişi şehit oldu, yaklaşık 100 kişi de yaralandı. 

SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Olayın üzerinden saatler sonra Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada hain saldırıyı PKK'nın üstlendiği açıklandı. Terör uzmanları da saldırının gerçekleşme şekli ve yöntemi itibari ile PKK'nın işi olduğunu söyledi. Başbakan Binali Yıldırım da saldırı ile ilgili bilançoyu açıklarken PKK'lı bir teröristin olay yerinde öldüğünü ifade etti.

BÖLGE HALKI BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

HDP'li vekillerin gözaltına alınmasına misilleme olarak Kürt halkını hedef alan PKK'ya saldırının yaşandığı ilçede büyük tepki gösterildi. Bölgede yaşayanlar zaman zaman HDP binasını bile taşladı. Bağlar'da yaşayan bazı vatandaşlar PKK'nın bu zulmüne daha fazla tahammül edemeyeceğini açıklayıp göç kararı aldı. Eşyalarını toplayan birçok vatandaş bölgeyi terk etti.

fjfev_1478324707_8162.jpg

TEPKİLERİ GÖREN İNGİLİZ HABER AJANSI MÜDAHALE ETTİ

PKK'nın HDP'yi savunma yönteminin bölge halkı tarafından kabul görmediğini ve uluslararası camiada da PKK ve HDP'yi bu terör eyleminin zora sokacağını fark eden İngilizler, yine ellerindeki diğer piyonu devreye soktu. İngiliz Reuters haber ajansına göre hain saldırıyı DAEŞ üstlendi. Ajans, habere kaynak olarak DAEŞ'e yakınlığı ile bilinen bir internet sitesini gösterdi.

'PKK SEVİCİLER' SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

İngiliz haber ajansının haberi servis etmesinin ardından PKK'ya yakınlığı ile bilinen çok sayıda sosyal medya kullanıcısı bu haberi paylaşmaya ve PKK'nın masum olduğunu iddia etmeye başladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.