Barzani ve İbadi bir araya geldi

Barzani ve İbadi bir araya geldi
IKBY Başkanı Barzani, Irak Başbakanı İbadi ile Erbil Uluslararası Havalimanı'nda bir araya geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Başbakanı Haydar El-İbadi ile Erbil Uluslararası Havalimanı'nda bir araya geldiği bildirildi.

İbadi, 17 Ekim'de Irak ordusu ve Peşmerge güçleri tarafından başatılan "Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu"nu yerinde takip etmek için kısa bir süre önce DEAŞ'tan geri alınan Musul'un Bertilla kasabasını ziyaret etti.

İbadi ve beraberindeki heyet daha sonra sürpriz bir şekilde Erbil Uluslararası Havalimanı'na gelerek Barzani ile görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani ve IKBY Başkanlığı Divan Başkanı Fuat Hüseyin de katıldı.

Havalimanında Barzani ve İbadi arasındaki görüşmenin detaylarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Hüseyin, şunları ifade etti:

"Barzani ve İbadi, görüşmelerinde Musul'u kurtarma operasyonun gidişatı, DEAŞ'a karşı elde edilen zaferler ve Musul'un DEAŞ sonrası durumunu ele aldı. Aynı zamanda yoğun çatışmalar ve terör saldırılarından dolayı evlerini terk eden sığınmacıların bölgelerine dönmeleri konusu masaya yatırıldı. Toplantıda söz konusu sığınmacıların geri dönmesi için yıkılan evlerin tekrar inşa edilmesi üzerinde duruldu. Görüşmenin esas maddeleri bunlardı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.