Azez-Afrin ikmal hattını çete yönetiyor

Azez-Afrin ikmal hattını çete yönetiyor
Terör örgütü PYD/PKK'nın tek taraflı kanton ilan ettiği Afrin'e silah, cephane ve tüm lojistik destek Azez'de örgütlenen bir çete tarafından sağlanıyor.

İç savaş sürecinde cinayet ve insan kaçakçılığı başta olmak birçok illegal faaliyet yürüten Iyd ve Kurc, Adana İncirlik Üssü'nün de en sık ziyaretçileri arasında. 

Azez-Afrin lojistik destek hattının en büyük destekçileri ise Mercy Corps, Medical Relief ve International Medical Corps gibi ABD merkezli 'insani yardım kuruluşları'. Özgür Suriye Ordusu, Halep kuzeyinde 2014 yılından buyana DAEŞ'e karşı mücadele veriyor. ABD destekli bazı gruplar eliyle bölgeye giren silah ve cephaneler 'Ebu Ali Siccu' kod adlı Zekeriya Iyd ve Halid Mustafa Kurc aracılığıyla Azez üzerinden Afrin'e sevkediliyor. Azez-Kestel bölgesi ise teslimatın gerçekleştiği nokta özelliği taşıyor.

uaeqi_1478497470_193.jpg

‘Ebu Ali Siccu’ kod adlı Zekeriya Iyd

ÇETE SERVET KAZANIYOR

PYD'nin sözde Afrin Askeri Komutanı 'Siyar' kod adlı teröristle de sıkı ilişki içerisinde olan Iyd ve Kurc, Afrin'den Tel Rıfat'a 9 köyün işgal edilmesinde de PYD lehine etkin rol oynayan isimler oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği noktalardan biri olan İncirlik Üssü'nün müdavimleri Iyd ve Kurc, Afrin'in dış dünyayla tek bağlantı yeri Öncüpınar'dan büyük bir servet kazandı. Afrin'de terör örgütüne gıda, ilaç, silah ve cephane tedarik eden uyanık ikilinin, aylık 1.5 milyon dolarlık kazanca ulaştığı sanılıyor.

vdi9r_1478497445_1781.jpg

Mustafa Halid Kurc

GÜNLÜK 200 TIR GEÇİYOR

Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan resmi olarak günlük 200 adet TIR geçiyor. TIR başına 2 bin dolar komisyon alan Iyd ve ekibi, legal olarak 400 bin dolarlık gelir elde ederken, çetenin kaçak yollardan elde ettiği gelirin ise günlük 80 ila 110 bin dolar arasında değiştiği belirtiliyor. Irak ve Suriye'de DAEŞ ve PYD zulmünden kaçarak Iyd yönetimindeki sınır kapısına gelenlerden Türkiye'ye geçiş karşılığında kişi başı 1500 ila 2 bin 500 dolar arasında para alınıyor. Iyd ve Kurc aynı zamanda 100 kişilik bir milis grubuna da komuta ediyor.

ABD 5 YILDIR ÇALIŞMA YAPIYOR!

Kilis'te ofis ve depoları bulunan ABD merkezli insani yardım kuruluşlarından Mercy Corps, Medical Relief ve International Medical Corps'un Suriye yardım faaliyetleri kapsamında en büyük yoğunluğunun Afrin'e yönelik olması dikkat çekiyor. Bu kuruluşların ayrıca, ÖSO'nun hakim olduğu bölgelerde 'tapu kayıtları', 'etkin kökenler' ve 'siyasi eğilimler'e dair geniş çaplı istihbarat altyapısı oluşturduğu ve 'yardım' adı altında bu faaliyetlerin 5 yıldır devam ettiği kaydediliyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.