Fransa OHAL'i abarttı!

Fransa OHAL'i abarttı!
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, terörle mücadeleye yönelik devam eden soruşturmalar kapsamında, daha fazla cami ve mescidin kapatılabileceğini söyledi.

Paris'te düzenlenen valiler ve savcılar toplantısında Fransa'da 2015 yılından bu yana terörle mücadele kapsamında alınan tedbirlere ilişkin verileri paylaşan Cazeneuve, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında ülkede 20'den fazla caminin radikalleşme nedeniyle kapatıldığını hatırlatarak, konuya ilişkin başka ibadet yerleri hakkında da soruşturmalar yürütüldüğünü duyurdu.

YABANCI KÖKENLİ 80 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Fransa'nın terörle mücadelede yeni bir döneme girdiğini belirten Cazeneuve, "2015 yılının başından bugüne terör hareketleriyle ilişkili 80 yabancı kökenli kişi hakkında sınır dışı kararı verildi. Bunların çoğunluğunu nefret söylemi kullanan din görevlileri oluşturuyor" dedi. Radikal eğilimleri tespit edilen ve güvenlik riski oluşturan 201 yabancı hakkında Fransa'ya giriş yasağı getirildiğini kaydeden bakan, Ortadoğu'da bulunan terör gruplarına katılmak istediğinden şüphelenilen 430 kişi hakkında da yurtdışına çıkış yasağı uygulandığını söyledi.

54 İNTERNET SİTESİ KAPATILDI

Terör propagandası yapan internet siteleri hakkında da tedbirler alındığını ifade eden Cazeneuve, Fransa'da radikal gruplarla ilgili 54 internet sitesine ve 319 e-posta adresine erişimin engellendiğini duyurdu.

426 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Bakan Cazeneuve, Paris'te geçen yıl kasım ayında gerçekleştirilen terör saldırıları sonrası 426 kişinin gözaltına alındığını, 95 kişinin ev hapsinde tutulduğunu ve 4 bin adreste idari arama yapıldığını belirterek, yapılan aramalarda 77'si ağır 600 silahın ele geçirildiğini bildirdi.

Fransa’da yürürlükte olan OHAL, şiddet, nefret ve terörü körükleyen ibadet yerleri ve terör propagandası yapan internet sitelerinin kapatılması konusunda İçişleri Bakanlığı’na yetki tanıyor. Kamu güvenliğini tehdit ettiği ve Cumhuriyet değerlerine aykırı radikal ideolojiyi yayan toplantılar düzenlendiğini belirttiği 4 cami de bu kapsamda geçen hafta kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.