Barcelona'dan boykot!

Barcelona'dan boykot!
İspanya'nın önemli spor gazetelerinden "Marca" 2015-2016 sezonunun en iyilerini bugün düzenlediği törende ödüllendirirken, Barcelona kulübünün boykot ederek törene katılmaması dikkat çekti.

İspanya'nın önemli spor gazetelerinden "Marca" 2015-2016 sezonunun en iyilerini bugün düzenlediği törende ödüllendirirken, Barcelona kulübünün boykot ederek törene katılmaması dikkat çekti.

Barcelona kulübünün yönetim kurulu sözcüsü Josep Vives, yaptığı basın açıklamasında "Fair-play ödülünün Javier Tebas'a verileceğini öğrenir öğrenmez ödül gecesine katılmama kararı aldık. Tebas'a bu ödülün verilmesi, geçtiğimiz haftalarda söylediklerinden sonra bize göre kabul edilebilir bir şey değil." ifadeszini kullandı.

İspanya'da 1. ve 2. ligdeki kulüplerin üyesi olduğu Profesyonel Futbol Ligi kurumunun başkanı olan Tebas, La Liga'nın 9. haftasında Barcelona'nın deplasmanda Valencia'yı 3-2 yendiği maçta son dakikada gelen galibiyet golünün ardından Barcelonalı futbolcuların sevinçlerini ve Valencialı bir taraftarca sahaya atılan yabancı maddeye verdikleri tepkiyi eleştirmişti. Tebas, Neymar, Messi, Luis Suarez gibi futbolcuların hareketlerini "utanç verici" diye nitelendirip, Barcelonalı futbolcuları "tiyatro yapmak ve çocuklara kötü örnek olmakla" suçlamıştı. Barcelona kulübü de Tebas'In ceza alması talebiyle Spor Mahkemesine başvurmuştu.

Bu arada İspanyol spor gazetesi Marca, Luis Suarez'i geçtiğimiz sezonun La Liga gol kralı olduğu için ödüllendirirken, Barcelonalı futbolcu kulübünün boykot kararından dolayı Madrid'deki törene gitmeyerek ödülünü Barcelona'da aldı.

Öte yandan "Marca" geçen sezon Avrupa'da UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasına rağmen La Liga'da hiçbir kupa kazanmayan (lig şampiyonluğu ve Kral Kupası) Real Madrid'te Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'ya "La Liga'nın en iyi futbolcusu" ödülünü verdi. Gecede, Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone "Miguel Munoz- En İyi Teknik Direktör ", Real Madridli Alvaro Morata "İspanya Milli Takımı'nın En İyi Oyuncusu", Athletic Bilbaolu Artiz Aduriz de "La Liga'da en çok gol atan İspanyol futbolcu" ödülünü aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.