Erdoğan: Komşunun iki gözü çıksın, mantıkları bu! ​

Erdoğan: Komşunun iki gözü çıksın, mantıkları bu! ​
Türkiye’deki terör saldırılarının aslında arkalarındaki güçlere en küçük bir faydası olmadığını belirten Erdoğan, “Sadece ülkemizi sıkıntıya sokmaya çalışan eylemler” ifadesini kullandı.

Enerji santralları açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı ülkelerin Türkiye’ye karşı husumet politikası izlediğini söyledi. Terör saldırılarının yapanlara en küçük bir faydası olmadığını ifade eden Erdoğan, “Sadece ülkemizi sıkıntıya sokmayı amaçlayan eylemler. Öyle ki bazı ülkeler bu uğurda kendi geleceklerini tehlikeye atmaktan dahi çekinmemektedir. Şu anda pek çok çevre pek çok ülke Türkiye’ye karşı maksat ‘komşunun iki gözü çıksın’ mantığıyla bir husumet politikası yürütüyor. Türkiye, belini doğrultmasın, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasın. İsteseniz de istemeseniz de biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız” ifadelerini kullandı.

ONLARI DA VURACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı dünyası istediği kadar teröristleri Batı şehirlerinde barındırsın. Elini kolunu sallaya sallaya Batı şehirlerinde dolaşsınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bumerang gibi bir gün dönecek, onları da vuracak. Bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar, sadece kaybettikleri gözleriyle kalacaklardır” dedi. 

Hepinizin adresini biliyoruz

“Bugün terör örgütlerine kucak açanlar, artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil. Verdiğiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz. PYD bir terör örgütü işte. PKK’nın yan kolu. Apaçık bunlar ortadayken, ‘Terör örgütü DEAŞ’ı bir başka terör örgütüyle yok edeceğim’ gibi bir safiyane yaklaşım ortaya koyuyorsanız kusura bakmayın bu dünyada bunu kimse yutmaz.”

3-5 bin teröristten ibaret değil

“Terörle mücadele etmek bizim için kolaydır. Fakat şu gerçeğin de farkındayız. PKK sadece 3-5 bin teröristten ibaret değildir. DEAŞ, sadece belli sayıdaki teröristten ibaret değildir. Karşımızdaki FETÖ sadece ortada gözüken hainlerden ibaret değildir. Bu örgütlerin tamamının gerisinde farklı güçler, destekler vardır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.