Şimşek'ten araç sahiplerine müjde!

Şimşek'ten araç sahiplerine müjde!
Mehmet Şimşek, trafik sigorta primlerinin düştüğünü açıklayarak, "Mayıs-ekim döneminde % 7-9 düşüş var" dedi.

 

 

 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine Müsteşarlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmelerinde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Şimşek, trafik sigorta primlerinin düştüğünü açıkladı.

"Trafik sigorta primlerinde mayıs-ekim döneminde % 7-9 düşüş var" diyen Şimşek, BES'le ilgili olarak da "Çocukların BES'e katılımına ilişkin çalışmayı da 2017'de tamamlayacağız" dedi. 

Trafik sigorta şirketlerinin 2016 yılının ilk 6 ayında 4,5 milyar lira gelir ettiğini ancak 5,2 milyar lira gideri olduğunu belirten Şimşek, "Burada çok net olarak sektörün sıkıntıları var. Yapısal sorunları çözmek için adım attic. Özellikle otomobillerin trafik sigorta primlerinde mayıs-ekim döneminde yüzde 7-9 arasında düşüş var" dedi. 

TÜM EMEKLİLİK ŞİRKETLERİ 
 
BES'te otomatik katılımla ilgili tek emeklilik şirketiyle anlaşma yapılacağı iddiası sorulan Şimşek, bunun tamamen yersiz bir iddia olduğunu ifade etti. 

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Hazine olarak otomatik katılımda tüm emeklilik şirketleri faaliyet gösterecek şekilde ikincil düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

Şimşek, Bakanlar Kurulu'na işverenlerin istediği emeklilik şirketiyle çalışabilmesine imkan sağlayacak bir düzenleme ile gideceklerini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.