Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işadamlarına çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işadamlarına çağrı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi'nde düzenlenecek MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'ne katıldı. 

Konuşmasında MÜSİAD'ın faaliyetlerini yakından takdirle takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "MÜSİAD yurt içinde ve yurt dışında ülkemize katkı vermenin çabası içindir. MÜSİAD yönetimini ülkelerine ve milletlerine sahip çıktıkları, helal kazanmanın peşinde oldukları için tebrik ediyorum.Gerek İş Forumu oturumları, gerek fuarda katkı sağlayacakları tebrik ediyorum. Yurtdışından gelen misafirlerimize Türkiye'ye güvendikleri için teşekkür ediyorum" dedi. 

HEDEF TÜM AFRİKA'YA AÇILMAK

MÜSİAD'ın bu etkinliğinde de Afrika ve Asya'ya özel önem verildiğini gördüğünü dile getiren Erdoğan, "Batılı zihinlerin doğu veya şark meselesi çok önemlidir. Doğru yoldasınız. Aynı kararlılıkta devam edin. Biz Afrika'yı 2005 yılında Afrika yılı ilan edip yoğunlaştık. 12 büyükelçiliğimiz vardı. Şimdi 39. Hedef tüm Afrika'ya açmak. Burada kışken, ben Afrika ülkelerini dolaşacağım, yoğunlaşıyorum" ifadelerini kullandı. 

MALUM YAPIYI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN...

"Malum yapıyı oradan da kaldırmak için MÜSİAD Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte adım atmalıdır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Batı'nın Doğu'ya bakışını hala oryantalizm anlayışı kaplıyor. Batılı için Doğulu demek kapalı düşüncenin temsilcisi demektir. Doğu'nun beklenti ve anlayışının hiçbir yeri yoktur. Ne yaparsanız yapın Batı'nın gözünde ikinci sınıf olmaktan kurtulamazsınız. Israrla devam ettiğimiz AB'ye üyelik sürecimizde yaşıyoruz"

FETÖ'YE RAĞMEN DEV PROJELERİ HİZMETE AÇTIK

Erdoğan, "Geçtiğimiz 14 yılda ekonomi alanında tarihi bir başarı ortaya koydu. 2003-2015 arası yüzde 4,7 büyüme hızımız gerçekleşti. 3 yıldaki onca badireye rağmen dünya ortalamasının yine üzerindeydik. 2 seçim ve terör olaylarına rağmen 2015'te yüzde 4'e ulaştık. Dünyada yüzde 3,1'ken gelişmekte olanların yüzde 2'de kaldı. Bu yıl da büyüme oranımız yüzde 3,9 düzeyinde gerçekleşti" dedi. Erdoğan, "Gerçek Türkiye'yi yatırım ve projelere bakarak görebilirsiniz. Bu yıl Türkiye 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yanı sıra terör örgütlerinin eylemlerine mağruz kaldı. PKK, DEAŞ, FETÖ tüm bunların karşısında Türkiye dünya çağında projeleri arka arkaya hizmete açtı" dedi.

LONDRA'DAN PEKİN'E KESİNTİSİZ ULAŞIM

Erdoğan, "İzmit Körfez Geçişi'ndeki Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da hizmete açtık. 9 milyar dolarlık proje... 3. gerdanlığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de hizmete soktuk. Bu da 3 milyar dolarlık bir projedir. İstanbul Boğazı'nın altındaki Marmaray'ı 29 Ekim 2013'te tamamlamıştık. 166 milyon insan Marmaray'ı kullanmış bulunuyor. Boğazın altından bu kez çift katlı araçlar için inşa ettiğimiz Avrasya Tüneli'ni 20 Aralık'ta açıyoruz. Diğer önemli projede Kars Tiflis Demiryolu projesidir. Bu hatla İpekyolu canlandırılacak, Londra'dan Pekin'e kesintisiz ulaşım sağlanacak" dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Erdoğan, "Yenilerinin de adımlarını atıyoruz. Tekirdağ Çanakkale Balıkesir Otoyolu parçası 1915 Çanakkale Köprüsü yeni projelerden biri ve 1 numara olacak. Temelini Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünde atacağız. Dev projeler devam ediyor. Kanal İstanbul var ki, dünyada eşine az rastlanır bir proje olacak. Bu proje ile ilgili ön hazırlıklar devam ediyor. Yeni Havalimanımız dünyanın en büyüğü olacak. İnşaat bedeli 12 milyar dolar olan bu projeden devlet olarak 25 yılda 25 milyar dolar gelir elde edeceğiz. 2018'in ilk çeyreğinde ilk etabını açıyoruz. 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. 2023 yılında bitecek. Toplamda 41 bin yatak kapasitesi 10 milyar dolarlık yatırım bedeli ile şehir hastaneleri projemiz de önemli bir yatırımdır" dedi.

BİZE GÜVENENLERİ MAHÇUP ETMEYİZ

Erdoğan, "Açılışlarına başlayacağımız bu hastaneleri 2019 yılına kadar hizmete alıyoruz. Bir reform süreci yaşıyoruz. Enerji projeleri de ülkemizin diğer iddialı olduğu alan. Mersin Akkuyu'yu 2023'te hizmete sunacağız. Toplu açılışımızı Ankara'da gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm ile 20 yılda 6,5 milyon konutu yenilemeyi hedefliyoruz. 400 milyar dolarlık bir ekonomik büyüklüğü ifade ediyor. anlatmaya günler yetmez. Siz işadamları ve dostlarımıza mesajım şudur. Bu ülkenin kendisine güvenen kurumları mahçup etmeyeceğinden emin olun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.