Tüp Mide Ameliyatı (Mide Küçültme) Nedir?

Tüp Mide Ameliyatı (Mide Küçültme) Nedir?
Çağımızın önemli hastalıklarından bir tanesi olan obezite insanlık için çok büyük bir sorun haline dönüşmüştür.

Çağımızın önemli hastalıklarından bir tanesi olan obezite insanlık için çok büyük bir sorun haline dönüşmüştür. Kilo vermek için doğal yollarla yani diyetisyen tarafından verilen beslenme tablosu ve spor ile zayıflayamayan insanlar çareyi ameliyatlarda aramaktadırlar. Dünya Sağlık Örgütü referans aralığına göre 18,5-24.99 arası değerler normal sayılır. Vücut kitle indeksi değeri 30'un üzerinde obezite, 40'ın üzeri morbid obezite olarak kabul edilir. Şişmanlık ameliyatları arasında en çok uygulanan obezitenin en ciddi evresidir. Kendinizi sıklıkla kilo alma döngüsü içinde buluyor olabilirsiniz.  İstanbul Obezite Cerrahisi Operatör Doktor Hasan Erdem tüp mide ameliyatı ile birçok hastaya umut ışığı olmuştur. Obez hastalarının umudu olan İstanbul ilinde birçok hastayı hayata yeniden kazandırdı.

 

Eski sağlığına dönen teşekkür videoları gönderen hastalar hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını yakınlarına anlatarak merkez dilden dile konuşulmaya devam ediyor. Bu ameliyatta hem diğer obezite cerrahisi ameliyatlarında olduğu gibi mide hacminin küçültülmesi hem de bağırsakların bir bölümünün devre dışı bırakılarak, tüketilen yiyeceklerin bir kısmının emilmeden atılması hedeflenir. Böylece hastalar hem daha az gıdayla doyar, hem de aldıkları gıdanın bir kısmı emilir. Bu ameliyata halk dilinde mide küçültme ameliyatı denir.

 

Merkezde yapılan tüm cerrahi işlemler laparoskopik yöntem ile yapılır. Karın bölgesine açılan küçük kesilerden girilerek ameliyat gerçekleştirilir. Böylece hasta, ameliyat sonrasında gelişebilecek olası yara enfeksiyonu ve fıtık gibi risklerden de büyük ölçüde korunmuş olur. Obezite tedavisi için yapılan ameliyatlarda en sık uygulanan yöntemlerden bir tanesi de sleeve gastrectomy yani bir diğer adıyla tüp mide ameliyatı. Midenin büyük kenarı kesilip çıkarılarak 60 ile 120 ml arasındaki hacme sahip bir tüp şeklinde mide oluşturulur. Tüp mide ameliyatında ghrelin üretilen midenin fundus bölgesi çıkarıldığından iştahta azalmış olur ve kilo kaybı meydana gelir. Ameliyat sonrasında hastaların fazla kilolarının yaklaşık 12 ay içinde kaybettikleri gözlenmiştir. Aynı zamanda ameliyatı olan hastalar şişmanlığa bağlı diğer hastalıklarda da düzelme görüldüğü tespit edilmiştir.

 

Özellikle zayıflama merkezinde ameliyat riski olan obez hastalar için kullanılan mide balonu tedavisi hızlı kilo kaybı gerektiren acil durumlar için kullanılan bir yöntemdir. Bunun dışında İstanbul obezite cerrahisi bariatrik cerrahi işlemi gerçekleştirilir. Operatör Doktor Hasan Erdem kilosundan kurtulmuş ama yeni vücut şekliyle başka bir sorunla karşılaşan hastaların estetik beklentilerini karşılamaktadır. Kilo vermek bazı insanların vücudunda belirgin düzeyde sarkmalar ve deformasyonlar gelişir. Bu noktada zayıflama merkezinde cerrahi işlem gerçekleştirilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.