Şemsi Zafer Yalçın hakkında yakalama kararı

Şemsi Zafer Yalçın hakkında yakalama kararı
FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Jandarma Genel Komutanlığı "abisi" olduğu öne sürülen Şemsi Zafer Yalçın hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Jandarma Genel Komutanlığı "abisi" olduğu öne sürülen Şemsi Zafer Yalçın hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

GÜLEN'İN YANINDA İDDİASI
 
Örgütün Pensilvanya'daki elebaşı Fetullah Gülen'in yanına kaçtığı iddia edilen jandarma genel komutanlığı imamı Şemsi Zafer Yalçın hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
SAVCI TANIKLARDAN ÇÖZDÜ
 
Yalçın'ın ismi soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Can Tuncay'ın dinlediği bazı tanıklar tarafından verilmişti. Tanıkların iddiasına göre Yalçın, Jandarma Genel Komutanlığı İmamıydı ve bütün Türkiye'deki FETÖ mensubu Jandarma'lar ona bağlıydı.
 
TEŞHİS EDİLDİ
 
Fotoğraflı teşhisi de yapılan Şemsi Zafer Yalçın hakkında gözaltı kararı verildi ama adresinde bulunamadı. Savcılık bunu üzerine nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne yakalama kararı çıkarılması yönünde başvuru yaptı.
 
YAKALAMA ÇIKTI
 
Savcının talebini değerlendiren İstanbul nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği Yalçın hakkında yakalama kararı verilmesine hükmetti. Şüpheli her yerde aranıyor.
 
GÜLEN'İN YANINDA GÖRÜLDÜ
 
Şüphelinin bir süre önce Pensilvanya'ya kaçtığı ve bir süre önce Gülen'in sohbetlerini yayınlayan internet sitesinde Fetullah Gülen'in sohbetinde görüldüğü belirlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.