Zeybekçi'den Trump iddiası: Yüzlerce şahidim var

Zeybekçi'den Trump iddiası: Yüzlerce şahidim var
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin soru ve eleştirileri cevaplayan Zeybekci, , Donald Trump’ın ABD başkanı seçilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın ABD ile AB arasında yürütülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) görüşmelerine soğuk baktığını belirterek, "TTIP biraz gevşetilerek, inisiyatif ülkelere verilerek 4-5 yıl içerisinde gerçekleşecektir. Biz sürecin uzamasını şans olarak görüyoruz" dedi.


"YÜZLERCE ŞAHİDİM VAR TRUMP GELECEK DEDİM"

ABD seçiminin sonuçlarını tahmin ettiğini anlatan Bakan Zeybekci, "Bu sonucu ki yüzlerce şahidim vardır, anketler tam tersini söylemesine rağmen 'Trump gelecek' dedim" diye konuştu.

'TTIP SÜRECİ UZAR, BUNU TÜRKİYE İÇİN ŞANS OLARAK GÖRÜRÜZ'

Gümrük Birliği'nin güncellenmesiyle ilgili çok hızlı bir süreç yaşadıklarını kaydeden Zeybekci, güncellemeyi 2017'inin sonuna kadar başarmayı hedeflediklerini kaydetti. TTIP ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, şunları söyledi:
"Trump'ın açıkça açıklamaları var. Trump, TTIP meselesine soğuk bakıyor, bunu istemiyor. Zaten önceden de seçim dönemi yaklaşırken de karşılıklı ‘sen beni istemiyorsan ben de seni istemiyorum' şeklinde iki taraf birbirine böyle açıklamalar yaptı.

Ama tabi derin damar buna o kadar kolay müsaade etmeyecektir. Belki süreç olarak önümüzdeki iki yıl içinde gerçekleşmeyebilir ama bu TTIP bir şekilde biraz gevşetilerek, biraz inisiyatif ülkelere verilerek, biraz ötelenerek 4-5 yıl içirişinde gerçekleşecektir ve biz bunu da kendimiz için bir şans olarak görüyoruz. Sürecin uzamasını şans olarak görüyoruz. Çünkü, Türkiye olarak biz AB ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesini planladığımız şekilde gerçekleştirebilirsek, TTIP'e girmemizde dahil olmamız da hiçbir engel kalmamış oluyor. Bir, ekonomik kapsam olarak onu sağlamış oluyoruz, yeterlilik olarak entegrasyon olarak onu sağlamış oluyoruz. İki, AB'nin üçüncü ülkelerle imzalayacağı serbest ticaret anlaşması ve benzerlerine otomatik olarak taraf oluyoruz. Bu iki fonksiyondan dolayı bizim için TTIP de artık daha bir olumlu noktaya geliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.