O ifade Trump'ın sitesine geri kondu

O ifade Trump'ın sitesine geri kondu
'Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanması' açıklanması Trump'ın sitesi geri kondu.

ABD'nin yeni Devlet Başkanı Trump'ın resmi internet sitesinde yer alan 'Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanması' açıklamasının kaldırılması siyaset değişikliği olarak yorumlanmıştı. Ancak Trump'ın sözcüsü değişikliğin hackerlara yönelik bazı teknik önlemler nedeniyle gerçekleştiğini duyurdu.

Amerika'nın 45. Devlet Başkanı seçilen Donald Trump'ın 'Müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi' yönündeki önerisi 7 Aralık 2015 tarihinden bu yana, resmi internet sitesinin giriş sayfasında yer alıyordu. Konuyla ilgili yazı ve videoların seçimlerin yapıldığı 8 Kasım 2016 akşamı kaldırılması 'Trump siyasetinde değişiklik sinyali' olarak yorumlanmıştı. 

Ancak Donald Trump'ın halkla ilişkiler biriminin yöneticisi Steven Cheung, internet sayfasındaki değişikliğin tamamen site güvenliğine yönelik teknik bir çalışmadan kaynaklandığını duyurdu. 

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Cheung, Trump'ın resmi seçim kampanyası sayfasının, güvenlik açığı giderilinceye kadar yönlendirildiğini açıkladı. 

Web geliştiricisi ve internette işlenen suçlar konusunda uzman Izzy Galvez, seçimin hemen ertesi günü Trump'ın sayfasında belirlediği güvenlik açığını resmi Twitter sayfasından duyurmuştu. Galvez'e göre site, saldırılara karşı savunmasız. Bu basitçe, hackerların, sitedeki başlık ve yazıları istedikleri şekilde değiştirebilecekleri anlamına geliyordu.

Trump'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Trump'ın, Müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi ile ilgili önerisine ait metin ve video, sitedeki haber başlığının altına yüklendi. Sitenin giriş sayfasından kaldırılmasının nedeni ise yapılan teknik çalışma.

Donald Trump, Kasım 2015’te Paris’te meydana gelen terör saldırıları sonrasında yaptığı konuşmada, "Ne halt olduğunu anlayana kadar, tüm Müslümanların ülkeye girişi geçici olarak engellenmeli" diyerek tepkileri üzerine çekmişti.

'TRUMP 70'İNDEN SONRA DEĞİŞMEZ'

Voice of America'nın deneyimli Beyaz Saray muhabiri Cindy Saine-Spang, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'ye verdiği röportajda "Donald Trump seçim kampanyası sırasında oldukça büyük laflar etmişti. Sizle Trump böyle mi devam edecek?" sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Kampanya sırasında söyledikleri çabuk unutulmayacaktır. Ama sonucu öğrendikten sonra uzlaştırıcı bir dil kullandı. Hillary Clinton'ı angajman ve performansından dolayı övdü. Kısa süre önce aynı Hillary Clinton'ın hapse atılması gerektiğini söylemişti. Yine de Trump'un değişeceğini sanmıyorum. 70 yaşından sonra insan değişmez. Selefi Barack Obama, 'Başkan bile olsan, kimsen osun' demişti."

Al Jazeera Türk

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.