15 ilde FETÖ/PDY operasyonu

15 ilde FETÖ/PDY operasyonu
Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan bir eğitim kurumuna yönelik operasyonda 120 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Aralarında Bursa’nın da bulunduğu 15 ilde gerçekleştirilen operasyonda 60 kişi gözaltına alınırken, yakalama kararı çıkarılan 25 kişinin başka dosyadan cezaevinde olduğu tespit edildi, 36 kişi ise aranıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği’nce FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kapsamında yürütülen çalışmalarda terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde bulunan ve Bursa’nın çeşitli semtlerinde 16 eğitim kurumu ile faaliyette gösteren Silm Eğitim Tesisleri İşletme ve Ticaret A.Ş.’ye 28 Haziran’da kayyum atandı.

Daha sonra Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve ardından ticaret sicilinden kaydı. Bursa Cumhuriyet Savcılığınca  kaydı silinen şirketin eski yöneticilerininde aralarında bulunduğu 121 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı. Savcılığın talimatı doğrultusunda, İstanbul, Uşak, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Şırnak, Ankara, Manisa, Tekirdağ, Antalya, Ordu, Samsun, Konya, Balıkesir ve Erzurum 60 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 25 kişinin başka dosyadan cezaevinde olduğu tespit edilirken, 36 kişi ise aranıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.