Evrakta sahtecilik yapan oyuncuya futboldan men cezası

Evrakta sahtecilik yapan oyuncuya futboldan men cezası
El Nasr'da forma giyen Brezilyalı forvet Santos Monteiro Wanderley, evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 3 ay men cezası aldı.

Asya Futbol Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada,  Wanderley'in, yabancı sınırlaması kuralına takılmadan Asya Şampiyonlar Ligi  maçlarında oynayabilmesi amacıyla pasaport bilgilerinin kulübü tarafından  değiştirildiği belirtildi.

PARA CEZASI DA VERİLDİ

Açıklamada, bu durumun oyuncu ve kulübü tarafından kabul edildiği ve  Brezilyalı Wanderley'e futboldan 3 ay men ve 10 bin dolar para cezası verildiği  ifade edildi.

KULÜP DE CEZA ALDI

Futbolcu adına sahte evrak düzenleyen El Nasr'a ise 50 bin dolar para  cezası verildi. Ayrıca, bu yılın lig havuzundaki payından 340 bin dolar kesinti  yapılacak kulübün, iki yıl boyunca Asya Şampiyonlar Ligi'ne katılması da  yasaklandı.

Wanderley'in Endonezya pasaportunun sahte olduğu iddiaları, daha önce  ülke basınında yer almış ve hakkında soruşturma açılan Brezilyalı futbolcuya 2  Eylül'de futboldan geçici men cezası verilmişti. Bu nedenle 28 yaşındaki  futbolcunun men cezası, bu süreden itibaren geçerli sayılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.