Hatay'da Suriyeli öğrenciler için okul açıldı

Hatay'da Suriyeli öğrenciler için okul açıldı
Reyhanlı ilçesinde Suriyeli öğrencilere hizmet verecek 10 derslikli okul hizmete girdi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, İnsani Dayanışma ve Kalkınma  Derneği (İDKA) tarafından yaptırılan Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği okul  hizmete girdi. 
 
AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, okulun açılış töreninde  yaptığı konuşmada, Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini her zaman desteklediklerini  söyledi.
 
Suriyeli çocuklara yarım kalan eğitimlerine Türkiye'de devam etme  imkanı verildiğini aktaran Şanverdi, "Açılan okullarla çocukların geleceklerine  yatırım yapılıyor. Sağlam ve bilinçli toplumların en önemli yapı taşı eğitimdir.  Suriyeli çocukların eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri geleceklerine en güzel  yatırımdır." dedi.
 
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve İDKA Başkanı Abdurrazzak  İldiz'in de katıldığı açılışta Suriyeli çocuklar davetlileri söyledikleri  şarkılar ve Türk bayraklarıyla karşıladı.
Yeşilova Mahallesi'nde Dayanışma ve Kalkınma Geçici Eğitim Merkezi  adıyla açılan ve 27 öğretmenin görev alacağı okulda 10 sınıfta 223 Suriyeli  öğrenci eğitim görecek.
 
Öte yandan, dernek tarafından desteklenen, Suriyeli öğrencilerin  eğitim gördüğü 10 derslikli 150 öğrencisi bulunan Cil Alğad Lisesi de yeni  binasında eğitime başladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.