İsrail Parlamentosunda ezan okudu

İsrail Parlamentosunda ezan okudu
Arap asıllı İsrailli Milletvekili Ahmed Tiybi, İsrail'in 'gürültü kirliliğine neden olduğu' iddiasıyla hoparlörle ezan okunmasını yasaklama planını protesto etti

Filistin yerel medyasında yer alan habere göre, İsrail Parlamentosundaki (Knesset) genel kurulda konuşma sırası kendisine gelen Arap asıllı İsrailli Milletvekili Ahmed Tiybi, kürsüde ezan okudu.

Kur’an-ı Kerim ve Luka İncili’nden ayetler okuyan Tiybi, “Asıl karıştırıcı ve gürültü çıkarıcı Netanyahu’dur ve Müslümanlara karşı İslamofobik kampanyayı sürdürendir. Ezan bu vatanın gerçekliğidir ve ayrılmaz bir parçasıdır.” dedi.

İsrail askerlerinin cami ve kiliselere saldırılarda bulunduğunu hatırlatan Tiybi, şöyle devam etti:

"Biz de cuma ve cumartesi günleri Şofar’a üfleyerek çıkardığı sesten ve özel bayramlarınızda dolaşma yasaklarınızdan rahatsız oluyoruz. Ancak biz itiraz etmiyor ve dini ritüellerinize karışmıyoruz."

"ALLAH SİZDEN BÜYÜKTÜR"

İsrail askerlerinin "Allahu Ekber" diyenlerin üzerine de köpek saldığını ifade eden Tiybi, "O zaman Allah sizden büyüktür demiştim, bugün yine aynı şeyi tekrarlıyorum, Allah sizden büyüktür ve sizin köpekliğinizden çektiklerimiz nedir böyle?" diye konuştu:

Knesset'te yasama komisyonu dün akşam ezanın hoparlörlerden yasaklanmasını öngören kanun tasarısını onaylayarak meclise sevk etmişti.

"Gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlör kullanılarak ezan okunmasını yasaklayacak tasarının yürürlüğe girmesi için İsrail meclisi Knesset'te üç farklı oturumda görüşülerek oylanması bekleniyor.

Filistinlilerin ve İslam aleminin büyük tepkisini çeken tasarı daha önce de birçok kez gündeme gelmiş ancak kanunlaşmamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum