Türk tankları El Bab sınırında ÖSO'ya destek veriyor!

Türk tankları El Bab sınırında ÖSO'ya destek veriyor!
El Bab'ın teröristlerden temizlenmesi için yapılan operasyona Türk tankları destek veriyor.

Özgür Suriye Ordusu, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ın terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması evresine geçti. İlerleyişi süren ÖSO birlikleri Bab'ın 2 kilometre yakınına ulaştı.

TSK'nın desteğiyle ilerleyişini sürdüren ÖSO, bir yandan DEAŞ ile savaşırken bir yandan da PKK/PYD için en önemli yerlerden biri olan El Bab'a sızmasını engellemek için uğraşıyor.

TÜRK TANKLARI EL BAB SINIRINDA

El Bab sınırına yerleştirilen Türk tankları da atışlarla PYD ve DEAŞ mevzilerini vuruyor. TSK'dan dün yapılan açıklamada, 15 DEAŞ mevzinin imha edildiği açıklanmıştı.

1_3931_2.jpg

EL BAB NEDEN ÖNEMLİ

El Bab, bölgede çatışan tüm güçler için kritik öneme sahip bir noktada bulunuyor. Halep'in kuzeyindeki El Bab, Türkiye sınırına 30 kilometre mesafede bulunuyor. ÖSO, Azez-Mare hattına yönelerek buradan da El-Bab'ı ele geçirmeyi hedefliyor.

ÖSO'nun El Bab'ı ele geçirmesi Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınırında bir güvenli bölge oluşması açısında da önem taşıyor. Ayrıca PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturmak istediği koridorun da önünü kesmiş olacak. El Bab'ın muhalifler için bir diğer önemi ise yapılacak Menbiç operasyonu için onlara harekat alanı açacak olması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.