Uğur Acar hakim karşısına çıktı

Uğur Acar hakim karşısına çıktı
Uğur Acar, ‘yakmak suretiyle kasten adam öldürme’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

 

Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar, 2 yıl önce Antalya Manavgat’ta Ramazan Kaya isimli şahsın yanarak ölmesinin ardından açılan davada hakim karşısında soruları cevapladı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Hakimin hakkındaki suçlamaları okumasının ardından söz alan Uğur Acar, suçlamaları kesinlikle kabul etmediğini belirterek beraatını istedi.

UĞUR BENİ NEDEN YAKTIN

Kaya’nın avukatı, sanıklara olayın meydana geliş şekli ve olay sırasında kendilerinin neler yaptığını sorarken, dosyada da yer alan Ramazan Kaya’nın Uğur Acar’a yönelik "Uğur beni neden yaktın?" şeklindeki söyleminin ne anlama geldiğini, diğer sanıkların Ramazan’ın Uğur Acar’a sarf ettiği bu sözleri doğruladığını söyledi. Numan Acar da böyle bir söylemin olduğunu, ne anlama geldiğini anlamadığını ifade etti.

KAYA'NIN EŞİNDEN YALANLAMA

Ramazan Kaya’nın eşi Hatice Kaya ise, kocasının sanıkların söylediği gibi aşırı alkol alan bir kişi olmadığını, tamircilik yanında yangın söndürme tüpü işinde bulunduğu için yangın söndürme konusunda eğitimlere katıldığını belirterek "Kocamın kolundan başlayan bir yangınla yüzde 70 oranında yandığı iddia edilmekte. Kocamın otopsisinde alkol bulunmamıştır.'' dedi.

''YEDİK, İÇTİK, EĞLENDİK''

Duruşmanın ardından açıklama yapan Uğur Acar "Kurban bayramının 2’nci günüydü. Yedik, içtik, eğlendik arkadaşlarımızla beraber. Arkadaşımız Ramazan Kaya bilerek ya da bilmeyerek üzerine ve arabaya benzin dökeceğim diyerek bağırarak ve küfür ederek yakacağım bu arabayı diyerek benzin döktü. Benzin ya üzerine sıçradı ya da üzerine döküldü. 2 gün yoğun bakım tedavisine dayanabildi kendisinin vücudu. 2 gün sonrada vefat etti.

HAKKIMIZDA HAYIRLISI

Geçen ay bir duruşmamız olmuş. Ben katılamadım. Bana ihtarname gelmediği için bu duruşmaya katıldım. Bu duruşmada da gereken bilgileri aldık. Gereken ifademizi de verdik. Bir daha ki duruşmada inşallah hakkımızda hayırlısı olan sonucun çıkacağına eminim" dedi.

Mahkeme avukatların konuşmalarının ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.