FETÖ'nün sözde "Doğu Anadolu Bölgesi dernekler abisi" tutuklandı

FETÖ'nün sözde "Doğu Anadolu Bölgesi dernekler abisi" tutuklandı
Erzurum'da, FETÖ'ye yönelik soruşturmada gözaltına alınan ve örgütün sözde "Doğu Anadolu Bölgesi dernekler abisi" olduğu belirtilen Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASIDEF) Genel Sekreteri Gökçe tutuklandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl  Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince  gözaltına alınan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Türkiye İş  Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonuna (TUSKON) bağlı olan DASIDEF Genel  Sekreteri Halim Gökçe'nin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.
 
Sağlık kontrolü sonrası adliyeye çıkarılan Gökçe, sevk edildiği sulh  ceza hakimliğince "terör örgütü FETÖ üyesi olmak" suçundan tutuklandı.
 
Bölgedeki FETÖ'ye bağlı dernekleri yönettiği ve bu nedenle örgütün  "dernekler abisi" olarak bilindiği belirtilen Gökçe'nin, derneklerden ayrılmak  isteyen üyelere baskı uyguladığı ileri sürüldü.
 
Terör örgütü FETÖ adına "himmet" toplama işini de yürüttüğü iddia  edilen Gökçe'nin örgüte ilgiyi artırmak amacıyla iş adamları için yurt dışı  gezileri düzenlediği belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.