Kanada Meksikalılara vizeyi kaldırıyor

Kanada Meksikalılara vizeyi kaldırıyor
Meksikalılar 1 Aralık'tan itibaren Kanada'ya vizesiz girebilecek ancak Kanadalılar bir göç dalgası halinde uygulamayı iptal edebileceklerini duyurdu.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, çok fazla göçmen gelmesi halinde 1 Aralık'ta vizesiz seyahatin başlayacağı Meksika'ya yeniden vize uygulayacaklarını bildirdi.

McCallum, ABD Başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasının ardından Kanada'ya Meksika'dan aşırı bir göç dalgası beklediklerini söyledi.

Bu durumdan haberdar olduklarına değinen McCallum, "Yeniden vize uygulamasını umut etmiyoruz ancak böyle bir durumda derhal vize uygulamaya başlayacağımızın da bilinmesini istiyoruz" dedi.

Kanadalı üst düzey yetkililerle ile Meksika makamları, ABD seçimleri sonrası söz konusu tabloyu görüşmek üzere bir araya geldi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, eski Başbakan Stephen Joseph Harper tarafından 2009 yılında ülkedeki suç vakalarını artırdıkları gerekçesiyle konulan Meksika vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmayı seçim beyannamesine  yazdırmıştı.

Ülkede 2015 yılı ekim ayında yapılan seçimlerde partisiyle tek başına iktidara gelen Trudeau, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun geçen haziran ayında Kanada'yı ziyareti sırasında iki ülke arasındaki vize uygulamasını 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren kaldıracaklarını açıklamıştı.

Kanada'nın Meksika vatandaşlarına vize uygulamasına son verme kararına karşılık, Meksika da deli dana hastalığı nedeniyle Kanada menşeli sığır ürünlerine koyduğu yasağı kaldırmış ve aldığı kararla Kanada'da yetiştirilip işlenen tüm sığır ve sığır ürünlerine pazarını açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.