Avrupalı Türkler meydanlara iniyor

Avrupalı Türkler meydanlara iniyor
Avrupa'da yaşayan Türkler, terörü lanetlemek ve demokrasiye destek için gösteriler düzenliyor.

Türkiye'ye yönelik eleştiriler Avrupa'daki Türkleri harekete geçirdi. Türk sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" adıyla ortak gösteri düzenleme kararı aldı.

ALMANYA, BELÇİKA VE HOLLANDA'DA MİTİNG YAPILACAK

Duyuru pankartında, "PKK=PYD=YPG=DEAŞ= FETÖ" ifadesine yer verillen gösteriler, cumartesi günü Almanya, Belçika ve Hollanda'da gerçekleştirilecek.

GÖSTERİ, AB BİNALARININ YANINDAKİ CADDEDE

Belçika'daki gösteride, Avrupa Türk-İslam Birliği (ATİB), İHH Belçika, Türk Dernekler Birliği (UTV), Semerşah Vakfı, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Diyanet Vakfı, Uluslararası Türk İşadamları Derneği (UTİAD), Milli Görüş, Hayrat Vakfı, Brüksel Aile Danıșma Merkezi (FAMİS), Belçika Emirdağlılar Derneği ve Belçika Trabzonlular Derneği üyeleri yer alacak. Gösteri, başkent Brüksel'de, AB binalarının yanındaki La Loi Caddesi'nde yapılacak.

"BÖYLE BİR GÖSTERİYE İHTİYAÇ VAR"

Uluslararası Türk İşadamları Derneği (UTİAD) Genel Başkanı Mustafa Akgün, üyeler olarak hem katılarak hem de maddi destek vererek gösteride yer alacaklarını kaydederek, "Avrupa'da yaşayan Türkler, gerçeklerle ilgisi olmayan eleştiriler ve teröre verilen destek nedeniye kızgın. O yüzden de şu an gerçekten böyle bir tepkiye, böyle bir gösteriye ihtiyaç var." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.