Adalet Bakanı Bozdağ:"Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamaz"

Adalet Bakanı Bozdağ:"Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamaz"
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'te görüşülen ve tartışmalara neden olan yasa tasarısına ilişkin olarak, "Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamaz" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, cinsel istismar düzenlemesine ilişkin "Bu geçici bir düzenlemedir. İçerde yaklaşık 3 bin kişi mağdur durumda. Tecavüzcülere evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir.Bunun aksini iddia edenler,konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır" ifadelerini kullandı. 

İşte o konuşmadan satır başları:

"Biz AK Parti hükümeti olarak erken evlilikleri engellemek için 434 maddeyi yürürlükten kaldırdık. Cinsel istismarın cezasını en alt limitte 8 yıla çıkardık.

ERKEN EVLİLİKLER BİZ İSTEMESEK DE DEVAM ETTİ

Yeni uygulamayı topluma tam anlatamadık. Erken yaşta evlilikler biz istemesek de devam etti. Aileler düğün yapıyorlar ama nikah yapamıyorlar doğum olması durumunda koca hapse gidiyor, kadın kucağında çocukla ortada kalıyor. Bununla ilgili bize gelen çok fazla şikayet var. Şu an 16 yıl ceza alan kişiler var bunlar tecavüzcü değil. Ortada yaşanan bir sorun var. 

UYGULAMA GERİYE YÖNELİK, GELECEKTE UYGULANAMAZ

Anne babaların yaptığı büyük yanlışları hem kadın hem erkek çekiyor. İçeride yaklaşık 3 bin kişi var bu durumda olan. Bu bir seferlik geriye doğru uygulanacak bir uygulamadır bu. Geleceğe yönelik bir düzenleme değildir.

KESİNLİKLE TECAVÜZCÜLER FAYDALANAMAZ

Buradan tecavüzcüler yararlanacak diyenler büyük bir çarpıtma içindeler. Tecavüzcüler bundan kesinlikle faydalanamayacaktır. Burada sadece ailelerinin kurbanı olmuş kadın ve erkekleri koruyan bir adım atıldı.

Tecavüzcülere en ağır cezaları biz veriyoruz. Kimse artırdığımız cezaları konuşmuyor. Attığımız adım doğru bir adımdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.