Mozart'ın kayıp eseri ilk kez Türkiye'de seslendirilecek

Mozart'ın kayıp eseri ilk kez Türkiye'de seslendirilecek
Klasik müziğin dehası Mozart’ın 239 yıldır tozlu raflarda saklı kalan 'Wendling Flüt Konçertosu'nun ilk seslendirmesi Türkiye'de yapılacak.

Klasik Batı Müziği'nin dehası Wolfgang Amadeus Mozart’ın 239 yıldır tozlu raflarda saklı kalan "Wendling Flüt Konçertosu"nun dünyada ilk seslendirmesi "Sihirli flüt" unvanıyla tanınan Şefika Kutluer tarafından Türkiye'de gerçekleştirilecek.

GEÇEN AY BULUNDU

Mozart hakkında yaptıkları akademik çalışmalarla ünlenen Avusturyalı Tutti Mozart Orkestrası ve şefleri Vinicius Kattah'ın, geçen ay bulunduğunu açıkladığı, Mozart'ın 239 yıldır tarihin karanlık raflarında kalan flüt konçertosunun dünyadaki ilk seslendirmesi Türkiye'de yapılacak.

FESTİVAL AÇILIŞINDA SESLENDİRİLECEK

İsviçre’deki Kütüphane’de bulununcaya kadar kimse tarafından seslendirilmediği ve kayda alınmadığı duyurulan konçerto, "Sihirli Flüt" unvanıyla tanınan Şefika Kutluer tarafından Nef sponsorluğunda 2 Aralık’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki 7. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin açılışında seslendirilecek.

KONSER 2-4 ARALIK'TA

Konserde, Devlet Sanatçısı ve Avusturya Devlet Kültür Nişanı sahibi uluslararası flüt sanatçısı Kutluer'e Şef Vinicius Kattah yönetimindeki Avusturyalı Tutti Mozart Orkestrası eşlik edecek. Konser, 4 Aralık’ta da festival kapsamında, Ankara'daki Nazım Hikmet Konser Salonu'nda tekrarlanacak. Şefika Kutluer, Mozart'ın parasız kaldığı bir dönemde annesiyle 21 yaşındayken, flüt sanatçısı Johann Baptist Wendling'in evinde kaldığını, Wendling’in kendisine beste siparişi alması için yardımcı olduğunu ve onu çevresiyle tanıştırdığını anlattı.

İSMİNİ YAZMADAN HEDİYE ETTİ

Mozart'ın babası Leopold'e 22 Kasım 1777 yazdığı mektup ile annesinin mektuplarında Mozart'ın, Wendling'in bir melodisi üzerine orkestrasyon yaptığına ilişkin bilgilerin yer aldığını aktaran Kutluer, Mozart'ın minnettarlığını göstermek için bu flüt konçertosunu ismini yazmadan Wendling'e hediye ettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.