Siirt’teki maden faciasında palye iddiası

Siirt’teki maden faciasında palye iddiası
Soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alınırken, bazı işçiler ise palyelerin prosedürlere uygun olmadığını söyledi.

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyü’ndeki bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilere ulaşma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar takviye olarak getirilen çok sayıda iş makinesi ile devam ettirilirken toprak altında bulunan işçilerin ailelerinin de tedirgin bekleyişi devam ediyor. Dört işçinin olduğu alanda yoğunlaşan ekipler dün Sabah ekskavatör operatörü Batmanlı Şefik Tuncer’in cesedini toprak altından çıkardı. 

Enkaz altından daha önce Murat Ant, Reşit Can, Abdulbaki Aydın ve Ali Sönmezsoy’un cesetleri çıkarılmıştı. Toprak altındaki 11 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

PALYELER DÜZENSİZ

Olayla ilgili soruşturma sürerken ihmallere yönelik çeşitli iddialar da dile getirilmeye başlandı. Madende çalışan bazı işçiler de kat kat hale getirilen palyelerin prosüdürlere uygun olmadığını öne sürdü.

Madende palyelerin 10 metre genişliğinde ve 7.5 metre yüksekliğinde olması gerekirken, palyelerin 20 metre yüksekliğinde ve düzensiz yapıldığını öne süren işçiler, sahada çalışmaların da sürekli hızlandırıldığını ve insanların facia günü iş bırakmak istediklerini anlattı. Maden işçileri, işsiz kalmaktan çekindikleri için işlerine devam ettiklerini söyledi.

"FACİA YAŞANMADAN ÖNCE HEYELAN OLDU"

Madende bir yıldır kamyon şöförü olarak çalışan Metin Adar da faciadan 50 metre mesafeyle kurtulmuş. Adar, “Facia yaşanmadan önce o bölgede kamyona yükleme yapmak için ilerlerken yüksek bir gürültüyle heyelan yaşandı. 
Ben kamyonla geri geri kaçarak canımı kurtardım. Facia tam 50 metre önümde gerçekleşti. Göçük altında kalan arkadaşları kurtarmak istedik fakat bu mümkün değildi.

Çünkü büyük kayaların altında kalmışlardı. Tehlikeyi firma yetkililerine söyledik ama hiç önlem alınmadı” diye konuştu.

Toprak altındaki işçilere ulaşma çalışmaları sürerken, yakınlarının  bekleyişi de devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.