Fransa sığınmacı çocukları kanunsuzca iade etti

Fransa sığınmacı çocukları kanunsuzca iade etti
Fransa, 4 sığınmacı çocuğu kanunsuz şekilde İtalya'ya iade etti. Ülkede faaliyet gösteren beş sivil toplum örgütü duruma tepki gösterdi.

Fransa İnsan Hakları Ligi, Sınır Tanımayan Eğitim Ağı, Uluslararası Af Örgütü, Cimade Göçmen Destek Grubu ve Fransa Avukatlar Birliği temsilcileri Nice kentinde, Fransa'nın sığınmacıları iadesine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

4'Ü İADE EDİLDİ

Fransa Avukatlar Birliği Temsilcisi Avukat Mireille Damiano, 11 Kasım'da 12 sığınmacı çocuğun koruma altına alınma başvurusu yaptığını ancak bu çocukların 8'inin başvurusu kabul edilirken, 4'ünün polis tarafından kanunsuz şekilde İtalya'ya iade edildiğini bildirdi.

SÜRECİN İSTİSMAR EDİLDİĞİ İDDİASI

Ertesi gün, 58 kişinin daha koruma başvurusunda bulunduğunu belirten Damiano, fakat bu sığınmacıların çoğunun "sürecin istismar edildiği" iddiasıyla İtalya'ya gönderildiği kaydedildi.

Nice Savcısı Jean-Michel Pretre, 13 Kasım 2015'te 130 kişinin hayatını kaybettiği ve terör örgütü IŞİD'in üstlendiği Paris saldırılarından sonra Fransa'ya yasa dışı yollarla girenlerin Fransa'ya girmiş olarak kabul edilmediğini ve ülkeye giren çocuk veya yetişkinlerin bir an önce iade edilmesi gerektiğini bildirmişti.

Savcının bu açıklaması sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden olmuştu.

İtalya'nın Fransa sınırındaki Ventimiglia bölgesinde, aralarında pek çok çocuğun da bulunduğu yüzlerce sığınmacı Fransa'ya geçebilmek için bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.