İşte Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin muhtemel 11'leri!

İşte Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin muhtemel 11'leri!
Süper Lig'de sezonun en büyük maçlarından biri Kadıköy'de oynanıyor. Fenerbahçe, 11. haftadaki derbide Galatasaray'ı konuk ediyor.

Sezona iyi başlayamayan ancak performansını giderek yükselten Fenerbahçe, ilk haftalardaki etkili oyununu son maçlarında sergileyemeyen Galatasaray ile kozlarını paylaşacak.

Süper Lig'de 7 haftadır kaybetmeyen ve son 3 maçını kazanan sarı-lacivertliler, çıkışını Galatasaray karşısında da devam ettirmek için sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Lige tarihinin en kötü başlangıcını yapmasına rağmen son 7 haftada toparlanan Fenerbahçe, haftaya 18 puanla lider Medipol Başakşehir'in 8 puan gerisinde girdi.

Sarı-lacivertliler, 17 senedir taraftarı önünde kaybetmediği Galatasaray'ı bir kez daha yenmesi durumunda rakibinin ligde 1 puan önüne geçecek.

Rakibine karşı Kadıköy'de 17 yıldır kazanamayan sarı-kırmızılı ekip, hem Fenerbahçe deplasmanındaki bu şanssızlığı kırmak hem de son haftalarda aldığı yenilgileri telafi etmek için sahada olacak.

Türk Telekom Arena'da oynadığı son 2 iç saha maçında Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'e kaybederek zirve yarışında darbe alan Galatasaray, haftaya 20 puanla 3. sırada girerken, 18 puanla 5. durumda bulunan Fenerbahçe'ye geçilme tehlikesiyle de karşı karşıya. 

Fenerbahçe'de iki önemli eksik

Fenerbahçe'de Mehmet Topal sarı kart cezası, Jeremain Lens ise sakatlığından dolayı derbide forma giyemeyecek.

Teknik direktör Dick Advocaat'ın orta sahadaki en önemli isimlerinden biri olan Mehmet, son maçta Akhisar Belediyespor karşısında sezonun 4. sarı kartını gördü ve cezalı duruma düştü

Hollandalı teknik adamın planlarını bozan en önemli isim ise vatandaşı Lens oldu. Hollanda Milli Takımı'nın hafta içi Belçika ile oynadığı hazırlık maçında sol arka adalesinden sakatlanan Lens, takımdan en az 2-3 hafta uzak kalacak. Fenerbahçe, son haftalarda çizdiği başarılı grafikle takımının galibiyetlerinde başrol oynayan Hollandalı kanat oyuncusundan yoksun bir şekilde derbide sahada olacak.

Fenerbahçe'de sakatlığından dolayı uzun süredir oynayamayan bir diğer Hollandalı futbolcu Gregory van der Wiel de derbide forma giyemeyecek.

Yasin Öztekin dönüyor

Galatasaray'ın Adanaspor ile oynadığı maçta oyundan alınmasına tepki göstermesinin ardından kadro dışı bırakılan Yasin Öztekin, Fenerbahçe derbisi öncesi affedilerek yeniden forma giyme şansı yakaladı.

Cezalı olması nedeniyle Medipol Başakşehir maçının kadrosuna alınmayan Yasin, Fenerbahçe müsabakasında teknik direktör Jan Olde Riekerink'in tercihleri arasına girebilir.

Geride kalan 10 maçın 8'inde süre alan ve 7'sine ilk 11'de başlayan Yasin'in ligde 2 golü bulunuyor.

Kadıköy'de deplasman hasreti 6 yıl sonra bitiyor

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki maçlarda taraftarlar için uygulanan deplasman yasağının sona ermesiyle, sarı-kırmızılı futbolseverler 6 yıl sonra Kadıköy'de bir derbiyi izleyebilecek.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe deplasmanında en son, 2010-2011 sezonunun 9. haftasında 24 Ekim 2010 tarihinde yapılan derbiyi takip etmişlerdi. Aradan geçen 2 bin 219 günün ardından Ülker Stadı yeniden Galatasaray taraftarlarını konuk edecek.

Uygulamanın 2011-2012 sezonunda başlatılmasının ardından, ilk olarak Süper Lig'in 11. haftasındaki Beşiktaş-Galatasaray müsabakasına rakip takım taraftarı alınmazken, 5 yıl sonra deplasman yasağına son verildi ve yine bir Beşiktaş-Galatasaray derbisinde konuk ekip taraftarları için yer ayrıldı.

Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak müsabakayı, hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

FENERBAHÇE - GALATASARAY

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Josef de Souza, Neustadter, Aatif, Volkan Şen, Sow, Van Persie
TEKNİK DİREKTÖR: Dirk Advocaat

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Serdar Aziz, Hakan Balta, Carole, Tolga, De Jong, Sinan, Bruma, Sneijder, Eren(Podolski)
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

STAT: Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
HAKEM: Cüneyt Çakır
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.