İngiliz milletvekili Kawczynski Avrupayı kınadı

İngiliz milletvekili Kawczynski Avrupayı kınadı
İngiliz Milletvekili Daniel Kawczynski, 15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye'nin AB üyelik süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz'un arkasında Gülen hareketinin olduğunu belirten Kawczynski, darbe girişimin ardından Avrupa'nın Türkiye'ye yeterli desteği vermediğini söyledi.

İngiliz vekil 15 Temmuz darbe girişimini ve darbe girişiminin ardından Batılı ülkelerin Türkiye'ye yönelik tutumunu TRT World'e değerlendirdi.

''AVRUPA SESSİZ KALDI''

Türkiye'nin İngiltere için çok saygın bir NATO müttefiki olduğunu, darbe teşebbüsü sırasında ve sonrasında yaşanan gelişmelerin bu olayın araştırılmasını kaçınılmaz kıldığını belirten Kawczynski, "Biz şimdi bunun için çok titiz bir çalışma başlattık.İzlenimlerime göre, Türkiye'de yaşanan darbe teşebbüsüne, bazı Avrupa başkentlerinin tamamen sessiz kalması karşısında Türk dostlarımız en hafif ifadeyle, büyük bir hayal kırıklığı içerisinde" diye konuştu.

''AVRUPA'DA YAŞANSAYDI AB VE NATO DESTEK VERİRDİ''

Türkiye'nin darbe girişiminden sonra Batı'dan yeterli desteği göremediğine işaret eden İngiliz parlamenter, "Bu olay herhangi bir Avrupa ülkesinde yaşansaydı, AB ve NATO üyelerinin o ülkeye büyük destek vereceklerine şahit olurduk" ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE'Yİ KINAYAN AVRUPA ÜLKELERİ, TÜRKİYE'NİN YAŞADIKLARINI YAŞAMADI''

Darbe girişiminin ardından Türkiye'de başlatılan soruşturma sürecine ilişkin eleştirileri değerlendiren Kawczynski, "Açıkça ifade etmeliyim ki, Türkiye'yi en yüksek sesle eleştiren ve kınayan Avrupa ülkeleri, Türkiye'nin içinden geçtiği süreci hiç yaşamadı.'' şeklinde konuştu.

''GÜLEN HAREKETİ SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL''

FETÖ'nün sadece Türkiye için değil birçok ülke için tehlikeli olduğuna dikkati çeken Kawczynski, "Darbe girişiminin ardında Gülenci hareketin olduğuna inanıyorum. Bundan şüphem yok. Gülenci hareket sadece Türkiye sınırları içinde faaliyet göstermiyor, Türkiye dışında birçok yerde de faaliyetleri var. Böylesine bir olay bugün Türkiye'de yaşanıyorsa, yarın herhangi bir Avrupa ülkesinin de başına gelebilir" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE EVLİYA SABRI GÖSTERİYOR

AB'nin, Türkiye'nin güvenini kazanmak için yapması gereken çok şey olduğunu belirten Kawczynski, şöyle devam etti:

"AB'nin Türkiye'nin üyeliğine yönelik 'dur kalk-dur kalk' tavrı utanç verici bir tutum. Ben Türklerin bu konuda AB'ye karşı tabiri caizse evliya sabrı gösterdiklerine inanıyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.