Dünya Bankası'ndan şok tTürkiye yorumu!

Dünya Bankası'ndan şok tTürkiye yorumu!
Dünya Bankası, bugün yayınladığı raporda Türkiye ekonomisine de değindi. ABD merkezli kuruluş, FETÖ üyelerinin kamudan uzaklaştırılması ülke için risk olarak anlatmaya çalıştı.

Dünya Bankası, bugün, Artan Kutuplaşma Ortamında Avrupa ve Orta Asya'da Ilımlı Büyüme raporunu yayımladı. FETÖ üyelerinin kamu kurumlarından uzaklaştırılması, rapora 'Türkiye için olumsuz bir durum' olarak işlendi. 

Dünya Bankası, son olarak Haziran ayında yayınlanan Küresel Ekonomik Görünüm raporunda 2016 ve 2017 yılları için Türkiye'de gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme tahminini yüzde 3.5 olarak açıklamış, 2018'de büyümenin yüzde 3.6 olacağı tahmininde bulunmuştu.

HIZLI TOPARLANMA GÖRMEZDEN GELİNDİ

Kurumun bugün açıkladığı raporda ise darbe girişimi sonra yaşanan gelişmelere yer verildi. Darbe girişiminin hemen sonrasında hayatın normale döndüğünü görmezden gelen Dünya Bankası, Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin devlet kademelerinden uzaklaştırılmasını ise olumsuz bir durum olarak duyurdu.

RAPORDA YAZANLAR

Raporda, "Darbe girişimi ve ardından gelen kamudaki tasfiyeler dahil son siyasi gelişmeler belirsizliği artırıyor ve ekonomik aktivitenin hızını etkilemesi bekleniyor" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum