Esnaf ve sanatkara 21 milyar liralık destek verilecek!

Esnaf ve sanatkara 21 milyar liralık destek verilecek!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, esnaf ve sanatkarlara yıl içerisinde kullandırılan kredi miktarının 21 milyar lirayı aştığını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda esnaf ve sanatkara kullandırılan kredileri artırmak için çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarları bankalara ve faizli kredilere mahkum etmek istemediklerini, bu kesimin her türlü sıkıntılarını çözmeye hazır olduklarını söyledi.

Esnaf ve Sanatkar Destek Sistemi (ESDES) ile kaybolmaya yüz tutan mesleklerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ile girişimci ustalara faizsiz kredi olanağı sağlandığını anımsatan Tüfenkci, "Projeyle genç girişimcilere 100 bin lira üst limitli sıfır faizli kredi veriliyor. Esnaf ve sanatkarı her zaman destekledik. Esnafın dükkanını kapatmasını değil, daha da büyüterek tüccar olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla bu yıl kasım ayına kadar kredi kullanan esnaf ve sanatkar sayısının 427 bin 374'e, kullandırılan kredi hacminin ise 19 milyar 887 milyon 623 bin 571 liraya ulaştığına dikkati çeken Tüfenkci, ESDES kapsamında ise esnaflara söz konusu dönemde toplam 1 milyar 340 milyon 970 bin lira sıfır faizli kredi kullandırıldığını anlattı.

-"Esnafa kullandırılan krediler artırılacak"

ESDES projesi ile esnaf ve sanatkara destek olmaya çalıştıklarını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Sistemin geliştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Faizsiz krediler esnafımız büyümesi için büyük fayda sağlamaktadır. Sistemin aksayan yönleri tespit edilerek daha etkin hale getirilecek. Esnafa verilen kredilerin aksayan işlemleri için yasal düzenlemeler yapılacak. Bu yıl esnaflarımız 21 milyar lirayı aşkın kredi kullandı. Önümüzdeki yıllarda esnaflara kullandırılan kredileri artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu sayede milletimizin omurgası olan esnafımızın dik durmasını sağlayacağız. Bu, Türkiye ekonomisi içinde son derece önemlidir."

Tüfenkci, esnaf ve sanatkar için Bakanlık tarafından sektör analizleri yapıldığını anımsatarak, bu sayede hangi esnafın neye ihtiyacı olduğunun daha kolay ve kapsamlı bir şekilde belirlendiğini anlattı.

Özellikle terör mağduru esnaflara verilen kredilere dikkati çeken Tüfenkci, esnafların Türkiye'nin birliği için harcadıkları çabaların göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.