Doların ateşi tekrar yükseldi

Doların ateşi tekrar yükseldi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve Merkez Bankası'nın yarınki toplantısı öncesi dolar yeniden 3,40'ı gördü. Euro ise 3,60'ın üzerinde işlem gördü.

 

Sabah erken saatlerde 3,3860'a kadar çıkan dolar Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) bu akşam Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacağı haberiyle yönünü aşağı çevirdi.

Ancak kur daha sonra doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına paralel 3,40'ı gördü.
Bankalararası piyasada dolar 3,39-3,40, euro 3,59-3,60 bandında hareket ediyor.

Akşamki toplantıda doların yükselişi ve ekonomik gelişmeler değerlendirilecek. Piyasalar buradan çıkacak kararları bekliyor.

Küresel bazda doların değer kazancı trendi gelişmekte olan ülke para birimlerindeki kaybın ana nedeni olurken TL'deki negatif ayrışmada siyasi ve güvenlik endişeleri ön plana çıkıyor.

Dolar geçen cuma 3,4080ı, euro 3,61'i aşarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

PİYASALAR EKK VE PPK TOPLANTILARINA ODAKLANDI

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı ve ardından gerçekleşecek olan Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından yakından izleniyor. Toplantıda, döviz kuru ve ekonomideki son gelişmeler ele alınması bekleniyordu.

Öte yandan Cuma günü TCMB'nin piyasalar tarafından yakından izlenen Kasım ayı Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin beklentiler de söz konusu.

İLK ZİRVE 18 KASIM'DA YAPILMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında 18 Kasım'da toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK),döviz kurlarındaki hareketliliği ele almıştı.

Cuma günü 16.00'da başlayan ve 4 saat süren Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında toplanan EKK Toplantısı'nda ekonominin direncini artıracak reformların hızlandırılacağı, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı için tedbirler alacağı belirtilmişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.