Bin 700 hak sahibine tapu müjdesi

Bin 700 hak sahibine tapu müjdesi
Yayalar Mahallesi 5. Bölge ve Ahmet Yesevi Mahallesi imar uygulamaları çalışmalarını tamamlayan Pendik Belediyesi, uzun yıllardır imar sorunu bulunan bölgelerdeki hak sahiplerine tapu müjdesini verdi.

Pendik Belediyesi'nin imar uygulama çalışmaları, iki mahallenin daha yüzünü güldürecek. Yayalar Mahallesi 5. Bölge ve Ahmet Yesevi Mahallesi imar uygulamaları çalışmalarını tamamlayarak bir ay süreyle askıya çıkaran belediye, toplam bin 700 hak sahibini tapularına kavuşturuyor.

Hak sahipleri, Pendik Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile Yayalar ve Ahmet Yesevi Mahalle muhtarlıklarında askı haritalarını görebilecek. Bu süre içerisinde parselasyon paftasına itiraz eden veya talebi bulunanlar dilekçeyle başvuru yapabilecek. Başvuru ve itirazlar, askı süresi sonunda kurulacak olan komisyon tarafından değerlendirilerek gerekli görülmesi halinde düzeltmeler yapılacak. Askı sonrası imar uygulama dosyaları, 5216 Sayılı Yasa kapsamında kontrol ve onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilecek. İBB onayının ardından bir ay süreyle resmi askıya çıkarılacak olan imar uygulamaları, ardından Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü'ne gönderilecek. Tapular, tescil işleminin ardından Pendik Belediyesi tarafından hak sahiplerine dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.