MEB Tilki'ye salon tahsis etti!

MEB Tilki'ye salon tahsis etti!
Cinsel istismara yönelik tartışmalar sıcaklığını korurken, 16 yaşında içkili mekânlarda konser vermesi infial uyandıran çocuk şarkıcı Aleyna Tilki’ye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından salon tahsis edildiği ortaya çıktı.

 Aleyna Tilki’nin konseri için MEB Şûra Salonu tahsis edilirken, konser biletleri 44 TL’den satışa çıkarıldı. Ankara’nın göbeği konser afişleri ile donatılırken, MEB’in bu konuya ilişkin nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.
 
Toplumu ifsad üzerine yayın yapan medyanın ‘Cevapsız Çınlama’ şarkısıyla şöhrete kavuşturduğu lise öğrencisi Aleyna Tilki’nin, kanunen yasak olmasına rağmen geceleri içkili mekânlarda sahneye çıkması tartışma yaratmıştı. 18 yaşından küçük bir çocuğun içkili mekânlarda çalışmasının çocuk istismarı suçuna gireceği yönündeki haberler, yetkilileri harekete geçirmişti.
 

MEB ŞURA SALONU ALEYNA TİLKİ KONSERİ İÇİN TAHSİS EDİLDİ

Türkiye, Anadolu’nun farklı bölgelerinde 18 yaşında evlenen insanları, “Cinsel istismar” yasası gerekçesiyle hapse atarken, 16 yaşındaki çocuk şarkıcıyı el üstünde tutuyor. Aile Bakanlığı’nın “Olgunluğa ulaşmadan çalışması uygun olmaz” dediği henüz 16 yaşındaki liseli Aleyna Tilki’nin konseri için MEB salon tahsis etti. Biletleri tam 44 liradan satışa çıkarılan çocuk şarkıcının 18 Aralık’taki konseri için Ankara’daki ünlü MEB Şura Salonu’nu tahsis edildi. Konserin afişlerinin ise Ankara’nın merkez noktalarına, hatta Milli Eğitim Bakanlığı’nın bulunduğu Kızılay civarına asılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Çocuk şarkıcı için İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi de salonlarını ardına kadar açtı.
 

CHP İSTİSMARA ASLAN, ALEYNA’YA TİLKİ!

Öte yandan, “18 yaş altı evliliklerden dolayı doğan mağduriyetleri” giderecek Hükümetin acemi yasası için ülkeyi ayağa kaldıran kesim, 16 yaşındaki Aleyna İstismarı için sessiz! “İstismarcılara af geliyor” diye yeri göğü ayağa kaldıran CHP, MHP, kadın dernekleri ve merkez medyadan, 16 yaşında pavyon pavyon gezdirilen Aleyna Tilki için tek kelime etmemeleri de anlamlı bulunuyor.  
 

ÇOCUĞUN EKONOMİK İSTİSMARI DA YASAK!

Türkiye’nin imzaladığı uluslar arası çocuk hakları sözleşmeleri ve kanunlar da “Çocukların ekonomik istismarından, çocuğun eğitimini aksatabilecek ve çocuk sağlığına; çocuğun fiziksel, zihinsel, ruhsal, ahlaki ya da sosyal gelişimine zarar verebilecek herhangi bir işte çalışmasını” yasaklıyor.
 

ALMANYA, 18 YAŞINDAN KÜÇÜK DİYE KONSERİ İPTAL ETTİ

Öte yandan Aleyna Tilki, Almanya’da da yaş engeline takılmış ve Stuttgart’ta vereceği konser de, şarkıcının 16 yaşında olduğunun ortaya çıkmasından sonra iptal edilmişti. Tilki ise, “1 yıl 6 ay sonra sahnelerde görüşmek üzere” diyerek, çocukluğunu itiraf etmiş oldu. 
 

ÜÇ BAKANLIK DEVREYE GİRMİŞTİ

Şarkıcı ile ilgili geçtiğimiz ay Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü bünyesinde bir komisyon kurulmuştu. İçişleri ve Çalışma Bakanlığı uzmanları ile görüşülmüş ve 18 yaş altı çocukların içkili bu tür mekânlarda çalıştırılmaması için denetimlerin artırılması uyarısı yapılmıştı. Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise, “Aleyna henüz ruhsal, zihinsel ve duygusal gelişimini tamamlamamış bir çocuk. Olgunluğa ulaşmadan çalışması uygun olmaz” diyerek tepkisini dile getirmişti.
 

AİLE, ÇALIŞMA VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREDE!

Şarkıcı ile ilgili geçtiğimiz ay Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü bünyesinde bir komisyon kurulmuştu. İçişleri ve Çalışma Bakanlığı uzmanları ile görüşülmüş ve 18 yaş altı çocukların içkili bu tür mekânlarda çalıştırılmaması için denetimlerin artırılması uyarısı yapılmıştı. Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise “Aleyna henüz ruhsal, zihinsel ve duygusal gelişimini tamamlamamış bir çocuk. Olgunluğa ulaşmadan çalışması uygun olmaz” diyerek tepkisini dile getirmişti.
 

MEB’İN BUNDAN HABERİ YOK MU?

Bütün bu gerçeklere rağmen, hiçbir şey olmamış gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara’daki MEB şura salonu’nu Aleyna Tilki Konseri’ne açması vatandaşlar tarafından skandal olarak nitelendirildi.

MİLLİGAZETE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.