Ahmet Hakan: Davutoğlu’nun ifadesi alınmayacak mı?

Ahmet Hakan: Davutoğlu’nun ifadesi alınmayacak mı?
Eski AK Parti milletvekili FETÖ’cü İlhan İşbilen’in mahkemedeki açıklamaları üzerine Ahmet Hakan, eski Başbakan Davutoğlu’nun da ifadesinin alınması gerektiğini savundu.

17-25 Aralık’ın ardından AK Parti’den istifa eden FETÖ’cü milletvekillerinden olan ve tutuklu bulunan İlhan İşbilen’in mahkemede verdiği ifade tartışma çıkardı.

İlhan İşbilen, Amerika’ya ziyaretleri sorulunca şunları söylemişti: “AKP'nin eski Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'le birlikte, 4 yıl süreyle konferanslar yapılırken devlet olarak, milletvekilleri olarak gidilirdi. Davutoğlu'nun ailesi ile birlikte 4 – 4,5 saat Gülen'in evinde kaldığını biliyorum. 4 yıl içinde oradan herkes uğradı geçti. Ziyaret amaçlı gittim. AKP'nin kendisine (Gülen'e) çok ciddi teveccühü vardı, ondan gidiliyordu.”  

İşbilen’in özellikle Davutoğlu ile ilgili sözleri tartışma çıkarırken, Ak Parti muhalifi yazarlar için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmeye başlandı.

Ahmet Hakan, bu ifadeden yola çıkarak, eski Başbakan Davutoğlu’nun da ifadesinin alınması gerektiğini savundu.

Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Gücün hep garibana mı yetecek ey OHAL?

MAHKEMEDE ifade veren FETÖ'cü İlhan İşbilen şöyle dedi:

“Ahmet Davutoğlu, ABD’de Fetullah Gülen’le 4-4.5 saat görüştü.”

Bu bilgiden yola çıkarak...

 OHAL’e sesleniyorum:

 Senin gücün hep öğretmene, memura, bakkala, çaycıya, odacıya mı yetecek ey OHAL?

 Bırak Pensilvanya’nın kıyısından geçmeyi Bank Asya’nın önünden geçmeyi bile FETÖ ile ilişkinin kanıtı olarak görürken... Pensilvanya’nın göbeğinde geçen 4.5 saatle ilgili olarak “Ne iş” bile demeyecek misin ey OHAL?

Memuru, öğretmeni kapının önüne koyarken... 4.5 saatlik görüşmeyi yapanı el üstünde mi tutacaksın ey OHAL?

Sen hep garibana demir yumruk olurken Davutoğlugillerin karşısında hep bir anlayış abidesi gibi yükselecek misin ey OHAL?

30 yıl önce Fetullah’ı yelpazeleyeni bile kodese tıkan sen, Pensilvanya’da yapılan 4.5 saatlik görüşmeye dair tek bir soru bile sormayacak mısın ey OHAL?

Konuş ey OHAL konuş! Niye sustun kaldın ey OHAL?”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.