FETÖ operasyonunda şüpheli 42 havacıdan 16'sı serbest bırakıldı!

FETÖ operasyonunda şüpheli 42 havacıdan 16'sı serbest bırakıldı!
Konya merkezli 19 ilde FETÖ soruşturmasında yakalama kararı çıkarılan 60 subay ve astsubaydan 42'si dün gözaltına alınmıştı.

Polisteki işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edilen 16 şüpheli yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

3'ÜNCÜ ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI'NA 4 OPERASYON

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine örgütün Türk Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, aralarında kurmay yarbay, kurmay binbaşı ve pilotların da bulunduğu 60 subay ve astsubay hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve ilahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

26 ŞÜPHELİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

Operasyon kapsamında dün 42 şüpheli gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan 16 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. 26 şüphelinin ise polisteki sorgusu sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.