İBB Karşıyaka'yı devirdi

İBB Karşıyaka'yı devirdi
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Pınar Karşıyaka'yı 79-72 yendi.


Bu sonuçla İstanbul Büyükşehir Belediyespor 3. galibiyetini elde  ederken, Pınar Karşıyaka 3. mağlubiyetini yaşadı.
 
Karşılaşmaya etkili başlayan Pınar KarşıyakaSummers, Brown ve Soner  Şentürk'ün kaydettiği sayılarla 4. dakikada 12-8 üstünlük yakaladı. Mola dönüşü  toparlanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Armand'ın art arda bulduğu dış  isabetlerle 7. dakikada öne geçti: 17-14. Kalan bölümde ev sahibi takım Calloway  ve Armand ile sayılar üreterek ilk çeyreği 22-21 önde kapattı.
 
Maçın ikinci periyoduna McCauley ve Mert Çevik'in üç sayılık  basketleriyle başlayan ev sahibi ekip 14. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 36-28.  Kalan bölümde Pınar Karşıyaka hücumda etkili olsa da farkın kapanmasına izin  vermeyen ev sahibi ekip, Klobucar'ın sayılarıyla devre arasına 46-41 önde girdi.
 
Üçüncü periyotta iki takımda sert savunma yaptı ve ilk üç dakikada  taraflar skor üretemedi. İstanbul temsilcisi 26. dakikada Calloway ve Klobucar'ın  isabetleriyle 52-46'lık skorla üstünlüğünü devam ettirdi. Oyunun kontrolünü eline  alan ev sahibi ekip, 27. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 57-46. İstanbul  Büyükşehir Belediyespor çeyreğin sonunda McCauley'in kaydettiği üç sayılık  basketle farkı dahada açtı ve son çeyreğe 62-46 üstün gitti.
 
Son periyoda McCouley'in basketleriyle başlayan ev sahibi takım, 35.  dakikayı 15 sayı farkla üstün geçti. 66-49. İstanbul Büyükşehir Belediyespor  farklı oyuncuların  isabetleriyle 37. dakikada farkı 20 sayıya kadar çıkardı:  75-58. Misafir takım Ponitka ve Summers ile isabetlerle farkı tek hanelere  indirse de İstanbul Büyükşehir Belediyespor sahadan 79-72 üstün ayrıldı.
 
Karşılaşmanın en skorer oyuncusu İstanbul Büyükşehir Belediyespor  formasıyla 20 sayı kaydeden Armand oldu. Pınar Karşıyaka'da ise 17 sayı üreten  Ponitka mağlubiyete engel olamadı.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.