Konsoloslar FETÖ’ye karşı ‘birlik’ oldu

Konsoloslar FETÖ’ye karşı ‘birlik’ oldu
Fahri konsoloslar, FETÖ’nün global arenada yürüttüğü algı çalışmasını kırmak için birlik kurdu.

Birlik Başkanı Emre Ete, ihraç edilen konsolosların ülke değil FETÖ menfaatine çalıştığını belirterek, “Global arenada FETÖ’nün gerçek yüzünü göstereceğiz” dedi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile işbirliği içinde olduğu tespit edilen fahri konsolosları ihraç eden Dışişleri Bakanlığı yeni bir yapılanmaya gidiyor. Milli isimleri fahri konsolos olarak atayan bakanlık, uluslararası arenada yürütülen negatif algı operasyonunu da bu sayede kıracak. Bu doğrultuda ilk adım Dışişleri Bakanlığı'nın tavsiyesiyle Fahri Konsoloslar Birliği kurularak atıldı. Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı Emre Ete, özellikle ihraç edilen konsolosların ülke menfaatine değil, kişisel menfaatler ve terör örgütünün hedefleri için çalıştığını belirterek, "Birliğimiz devlet politikalarıyla doğru orantılı hareket edecek. Uluslararası arenada yürütülen negatif algıyı kırmak için çalışacağız. Kişisel diyaloglarımızı kullanarak Türkiye'yi doğru konumlandırmayı hedefliyoruz" dedi. Birliğin özellikle FETÖ'nün aktif olduğu Afrika kıtası başta olmak üzere, Orta ve Latin Amerika ülkelerinde güçlü faaliyetler yürüteceğini belirten Ete, "Bu bağlamda ilk meyvemizi aldık. Lesotho konsolosumuz Yunus Ete'nin yoğun çabaları sonrası Lesotho Krallığı'ndan FETÖ'ye karşı işbirliği sözü aldık" diye konuştu.

BAKİR ÜLKELERE KAÇIYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'ye karşı global arenada verdiği mücadeleyi hatırlatan Ete, şunları anlattı: "Cumhurbaşkanımız gittiği ülkelerde FETÖ'ye karşı işbirliklerini güçlendiriyor. Bunun örneğini Pakistan ve Özbekistan'da gördük. Afrika ülkeleriyle de ilişkilerimiz daha iyi noktalara taşınıyor. Bu nedenle FETÖ üyeleri Türkiye'nin çok aktif olmadığı yerlere hareket etmeye başladı. Oralarda yuvalanmaya çalışıyorlar. Bu noktada Dışişleri Bakanlığımız ticari ilişkilerimizin çok güçlü olmadığı ülkelere fahri konsoloslar atıyor. Buralar bakir alanlar. Böylece hem FETÖ'den önce o ülkedeki fırsatları Türkiye'deki işadamlarımıza anlatma şansı yakalıyor hem de FETÖ'nün başlamadan gücünü kırıyoruz." Bu alanda çalışmalara örnekler veren Ete, "Ben Cumhurbaşkanımız tarafından Orta Amerika ülkesi Honduras'a atandım. Bu ülkede Kuzey Amerika'ya güçlü bir tekstil ihracatı var. Biz burayı hub yaparak Kuzey Amerika'ya girmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

HEDEF 5 YILDA HER ÜLKEDE ŞUBE AÇMAK

Birliğin hedeflerinden de bahseden Ete, "2017 yılı içinde birliğin yönetim kurulunda yer alan 11 ülkede şube açacağız. 5 yıl içinde dünyanın hemen her ülkesinde şubemizin olmasını hedefliyoruz. Bu şubeler aracılığıyla o ülkelerde ticaret yapmak isteyen işadamlarına hiçbir ücret talep etmeden destek vereceğiz. Böylece o ülkelerle olan ticaret hacmimizi 5 yılda yüzde 100 ila 500 arasında artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKANLIKLARLA AKREDİTE ÇALIŞACAK

Bugüne kadar fahri konsolosların devlet kurumlarıyla akredite hareket etmediğini belirten Ete, "Bütün bakanlıklarla istişare ederek fahri konsolosların daha etkin çalışmaları için çaba harcayacağız. Bu doğrultuda bir yüksek istişare kurulu kuruyoruz. Bunun başkanlığını Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na teklif edeceğiz. Böylece bakanımızla birlikte daha aktif ve doğru politikalarla hareket etme şansı bulacağız" diye konuştu. Birliğe üye 45 fahri konsolos olduğunu belirten Ete, bu üyelerin konsolosu olduğu ülkelerin Türkiye'nin ticaret hacminin yüzde 60'ını oluşturduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.