Başkanlık konusunda MHP ne yapmaya çalışıyor?

Başkanlık konusunda MHP ne yapmaya çalışıyor?
MHP gazetesi Ortadoğu’nun Ankara Temsilcisi Orhan Karataş, MHP lideri Bahçeli’nin erken seçimin önünü kesmek için Başkanlığa yeşil ışık yaktığını anlattı: “Yoksa AK Parti 330 üzeriyle Meclis’e girer ve istediği değişikliği tek başına yapar.”

MHP’nin yayın organı Ortadoğu gazetesinin Ankara Temsilcisi ve Yazarı Orhan Karataş, Başkanlık tartışmalarına değinerek “MHP’nin ne yapmaya çalıştığını” anlattı.

Karataş’ın yazısına göre, MHP, olası erken seçimin önünü kesmek için Başkanlığa yeşil ışık yaktı; böylelikle AK Parti’nin olası erken seçimde 330’un üzerinde bir milletvekili ile Meclis’e girip, istediği Başkanlığı tek başına Meclis’ten geçirmesinin önü kesilmiş oldu!

Orhan Karataş şöyle yazdı:

“MHP bugün de ülkeyi bir felaketten kurtarıyor. Her şeyi akışına bıraksa, çok kuvvetle muhtemeldir ki, Mart- Nisan aylarında bir erken seçime gidilecektir. Olağanüstü Hal imkanları da kullanılarak, yine adaletsiz, haksız, tek taraflı, devletin bütün unsurlarıyla kullanıldığı bir seçim olacaktır. HDP barajı aşamayacağı için AKP'nin oyları düşse dahi milletvekili sayısı artacaktır ki, zaten maksat 330'u yakalamaktır. Sonrasında olacakları varın siz hesap edin. Bütün yetkileri tek elinde toplayan, sınırsız imkanlara sahip ama hiçbir sorumluluğu bulunmayan, dünyada eşine-benzerine rastlanmamış bir başkanlık düzeni ve yeni ve çok daha büyük felaketlere yelken açan bir Türkiye.

Çok açık, kesin ve net: Ülkeyi kaçınılmaz olan bir felaketten yine sayın Devlet Bahçeli kurtarıyor. MHP düşmanı güruh belki farkında değil, belki de farkında ama AKP ile birlikte ülkenin batmasına da razı olduklarından, bu durumdan rahatsız oluyor. Her zaman söyleriz ya, herkes varlık sebebinin gereğini yapıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum