"Avrupa artık ellerini ovuşturarak bekleyemez"

"Avrupa artık ellerini ovuşturarak bekleyemez"
İngiliz Guardian gazetesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası uygulanan OHAL kapsamında alınan meşru tedbirlere karşı, Türkiye’ye açıkça müdahale edilmesi imasında bulundu.

İngiliz yayın kuruluşu Guardian’da yer alan, "Tasfiyeler devam ederse, Avrupa artık sadece ellerini ovuşturarak bekleyemez" başlığını taşıyan başyazı, "Türkiye’ye karşı dışarıdan müdahale çağrısı mı" sorularını beraberinde getirdi.

MEŞRU MÜDAAFAYA KARŞI

Yürürlükteki Olağanüstü Hal'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeyi kararnameler ile yönetmesine izin verdiğini iddia eden Guardian, terör örgütü PKK/PYD’ye alenen destek olan milletvekillerinin ve FETÖ’yle bağlantılı isimlerin tutuklanmasını "AKP'ye muhalif olan herkes bundan etkileniyor" şeklinde yorumlayarak tarafını belli etti.

Guardian ayrıca OHAL kapsamında açığa alınan öğretmenlerden 6 bininin görevlerine geri iade edileceğinin açıklandığını ancak bunun tansiyonu düşürmek için çok yetersiz kaldığını iddiasını öne sürerek tezini desteklemeye çalıştı.

SURİYELİ SIĞINMACILAR

Gazete, Avrupa Parlamentosu'ndan geçen hafta çıkan Türkiye ile müzakerelerin durdurulması yönündeki tavsiye kararını da hatırlatan İngiliz gazetesi, Erdoğan'ın oylamaya çok sert tepki gösterdiğinden de yakındı.

Avrupa ülkelerinin mülteciler karşısında Türkiye’ye verdiği sözleri tutmamasından hiç söz etmeyen Guardian, Erdoğan’ın söz konusu açıklamalarını "şantajla eş değer" olarak görmesi de şaşırtıcıydı.

Erdoğan'ın sığınmacılarla ilgili açıklamalarını hayata geçirmesi halinde bunun Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında imzalanmış olan göçmen geri kabul anlaşmasını geçersiz kılacağını hatırlatan gazete, "Avrupa başkentleri, Erdoğan'ın anlaşmayı ortadan kaldırmak istemeyeceğini umut ediyor. Avrupa'ya vizesiz seyahat hâlâ Türkler arasında popüler bir beklenti" ifadelerini kullanarak Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'den beklentisine tercüman olmaya çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.