15 Temmuz'un işgal günlüğü

15 Temmuz'un işgal günlüğü
İstanbul’da 62 darbeci hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ'nün kalkışmayı nasıl planladığı ortaya çıktı. 12-13-14 Temmuz'da Ankara ve İstanbul'da toplanan hainler, kritik noktaların nasıl alınacağını planladı.

İstanbul’da 62 darbeci hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ'nün askerlerinin Ankara ve İstanbul'da 12-13-14 ve 15 Temmuz günlerinde darbe girişimini nasıl planladıkları tüm ayrıntıları ile ortaya çıktı. Yarbay Murat Yanık darbecilerin 15 Temmuz’dan önce yaptıkları gizli toplantılarla ihanet gecesine giden süreci anlattı. Darbecilerin General Nurettin Baransel Kışlası 2'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda 3 gün boyunca yaptıkları gizli toplantılara katılan planları koordine eden Albay Muzaffer Düzenli’nin rolün hakkında bildi verdi.

ANKARA’YI İKİYE BÖLDÜLER 

 Yanık: İzindeyken Yarbay Ertuğrul Terzi  beni telefonla aradı ve tabura katılışımı erken yapmam gerektiğini söyledi. Bende 11 Temmuz günü Ankara'ya geldim. Ankara Kara Kuvvetleri’nde Tuğgeneral Ali Kalyoncu ‘Yönetim el koyacağız’ dedi.  Ankara'da bulunan kritik noktaları, kurum ve kuruluşlara nasıl konuşlanacaklarını konuşturlar. Ankara'yı ikiye böldüklerini, yarısını zırhlı birlikler komutanlığının kontrolünde olduğunu diğer yarısının Mamak tugayının kontrolü altında olduğunu söylediler.

İSTANBUL İÇİN PLANLAR YAPILDI 

Benim İstanbul da görev yapmamı söylediler. Beni İstanbul ayağında darbe planlamasını yapan Düzenli’nin yanına götüreceklerini belirtiler. 13 Temmuz günü İstanbul’da 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na intikal ettik. Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Kurmay Albay Mehmet Kapan tüm tabur komutanları ile toplandık. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın  kontrol edilmesi, kontrolü Kuleli Askeri Lisesi’ne verilen iki boğaz köprüsünün takviye edilmesi, Üsküdar Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün kontrol altında tutulması, Telekom Acıbadem şubesinin ablukaya alınmasına ilişkin konuşmalar gerçekleşti.

WHATSAPP GRUBU KURULDU 

14 Temmuz Perşembe günü bir toplantı daha yapılacağını söylediler ve toplantı sona erdi. Bu toplantıya Kurmay Albay Muzaffer Düzenli'de katıldı. Düzenli, İstanbul Avrupa yakasında koordineleri yapmak için Avrupa yakasına geçeceğini, oradaki toplantıdan sonra Ankara'ya döneceğini söyledi ve yanımızdan ayrıldı. Ayrılmadan önce Murat Çelebioğlu’na WhatsApp grubunu kurmayı unutma dedi ve ayrıldı. 15 Temmuz Cuma günü Binbaşı Fatih Irmak ile Aydoğdu'nun yanına gittik. Saat 20:00 sıralarında Albay Düzenli beni aradı ve harekatın erkene çekildiğini söyleyerek hazır olun dedi. Murat Çelebioğlu watsApp  grubunu oluşturdu. Görev yerlerine ulaşanlar WhatsApp grubunda hazırız dedi. 

TUGAYI TERKETTİK, UTANIYORUM 

Darbe girişimimiz olumsuz yönde seyir etmeye başlayınca Tugay Komutanı Özkan Aydoğdu bana Murat Çelebioğlu’na atıl görev yerimiz 2.zırhlı tugay olmadığı için tugayı terk etmemizi, kendilerinin de teslim olacaklarını söyledi. Uzay Şahin, Murat Çelebioğlu ve ben Tugayın arka tarafındaki ormanlık yoldan asfalt yola indik. Üzerimizde sivil kıyafetlerimiz vardı ve dikkat çekmedik. Burada ticari taksiye bindik ve Düzce'ye gittik. Taksi içerisinde dikkat çekmemek için herhangi bir şey konuşmadık. Düzce şehir merkezinde indik Kocaeli sınırları içerisinde. Kocaeli emniyet birimleri tarafından yakalandım. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım ve utanıyorum. 

TANKLARI KISLALARDAN BÖYLE ÇIKARDILAR

İddianamede 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan çıkış yapan tank ve zırhlı araçların kamera görüntüleri yer aldı. 4 tank, 2 zırhlı muhabere aracı, 2 adet zırhlı personel taşıyıcı, 1 adet personel taşıyıcı aralarında rütbelilerinde bulunduğu 64 askeri personelin darbe girişimine bu araçlarla taşındığı 22:18:31 ve 23:01:00 sıralarında kışladan çıkış yapıldığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.