Sabah’tan Başbakan Yardımcısı Şimşek’e sert tepki

Sabah’tan Başbakan Yardımcısı Şimşek’e sert tepki
Sabah’ta, AB konusunda Hükümet’ten farklı bir yorumda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e sert tepki gösterildi.

Sabah yazarı Melih Altınok, AB konusunda Hükümet’ten farklı bir yorumda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i “celladına aşık olmakla” ve “gönül bağlarını işine karıştırmakla” eleştirdi.

Bakan Şimşek, twitter adresinden "AB ekonomisi çökmüyor. Tam aksine büyük bir başarı hikâyesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor" diye yazmış, tepkiler üzerine mesajının yanlış yere çekildiğini ifade etmişti.

Mehmet Şimşek’e bir tepki de Cumhurbaşkanı’na en yakın gazete olarak bilinen Sabah’tan Melih Altınok’tan geldi. 

Altınok, Başbakan Yardımcısı Şimşek’i “celladına aşık olmakla” ve “gönül bağlarını işine karıştırmakla” eleştirdi.

Melih Altınok’un Sabah’taki yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Herkesin aynı şeyi dert etmesi, düşünmesi gerekmiyor. Sayın Bakan için de halka dokunan bu mevzular tali olabilir. Her hayranlık ya da bağlılık hikâyesinin rasyonel sebepleri olmasını bekleyemeyiz değil mi? Kimi tutar celladına bile âşık olur.
Ne var ki ülkeyi yurt dışında da temsil görevi de bulunan hükümet üyesi siyasilerin "gönül bağlarını" işlerine karıştırmamaları şart.
Zira bu teslimiyet hali, müzakere yürüttüğümüz AB'li muhataplarımızı daha da fütursuzlaştırmaktan, yani Türkiye'nin elini zayıflatmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.
Şimşek söylediği gibi, hakkaniyeti elden bırakmadan Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin sağlıklı bir çizgide devam etmesini istiyorsa ikide bir ülkesine batırdığı çuvaldız kadar rakiplerini de iğnelemeli.
Ha bu arada iğne kendimize batırmamız içindi çuvaldız değil. O da kırmızı başlıklı kızın babaannesi değil, kurt zaten!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.