Gürsel Baran: Külliye Kapısını Aşındıracağım

Gürsel Baran: Külliye Kapısını Aşındıracağım
ATO’da yarın yapılacak olan Başkanlık seçiminin Osman Gökçek’ten sonra 2. adayı olan Gürsel Baran, Habervaktim’e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Hanım’ın kuzeni olduğunu doğrulayan Gürsel Baran, ATO Başkanı seçilmesi halinde Ankara ve odanın lehine olabilecek konular ile sıkıntıların çözümü için Külliye’nin kapısını rahatlıkla aşındıracağını söyledi.

BİZ ON GÜN ÖNCE GELMEDİK

Baran, 2013’te ATO’da dış müdahale ile yönetimin değiştirildiğini ve odada FETÖ hakimiyetinin başladığını belirterek, uyarılarımıza rağmen o günden bu yana FETÖ’ye direnen personelin tasfiye edildiğini söyledi. ATO’da16 yıldır, her kademede görev yaptığına dikkat çeken Baran, Osman Gökçek’i kastederek “Biz 10 gün önce gelmedik” dedi.

Ankara Ticaret Odası’nda yarın Başkanlık seçimi yapılacak. Yarışın ilk adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek olmuştu. Gökçek’e hafta başında sürpriz bir rakip çıktı. Bu isim, 16 yıldır ATO’da görev yapan Dost Boya’nın sahibi Gürsel Baran. Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısıyla ATO Başkanlığına adaylığını açıklayan Gürsel Baran’la ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Hanım’ın kuzeni olduğu haberleri dikkat çekti.

AKRABALIĞI DOĞRULADI

ATO’da yarın yapılacak olan Başkanlık seçiminin Osman Gökçek’ten sonra 2. adayı olan Gürsel Baran, Habervaktim’e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Hanım’ın kuzeni olduğunu doğrulayan Gürsel Baran, ATO Başkanı seçilmesi halinde Ankara ve odanın lehine olabilecek konular ile sıkıntıların çözümü içinKülliye’nin kapısını rahatlıkla aşındıracağını söyledi. Yarın yapılacak seçimde bir hayli iddialı olduklarına vurgu yapanGürsel Baran, seçilmesi halinde uygulamaya koyacaklarıprojeleri hakkında da bilgi verdi. Baran’la röportajımız şöyle:

 ADAYLIK KARARI 2 AY ÖNCEYE DAYANIYOR

-ATO Başkanlığına adaylık süreciniz ne zaman ve nasıl gelişti.
Adaylık sürecim yeni değil. Aşağı yukarı 2 aydır bizim çalışmalarımız devam ediyor. Son yapılan istişarelerde benim adım ön plana çıktı, görev bize verildi biz de kabul ettik.Başkent'in ticaret odası olarak ülkemizin ekonomisini güçlendirmek, Ankara’yı daha müreffeh bir şehir yapmak ve üyelerimize hizmet etmek için başkanlığa aday oldum.

-2013 YILINDA ATO'NUN ADI FETÖ'YLE ANILIR OLDU

ATO'da yaşananları, bu noktaya nasıl gelindiğini anlatır mısınız?

ATO140 bin üyeye sahip Türkiye’nin en büyük 2. ticaret odası. ATO maalesef bu konularda son seçimlerden bugüne etkin rol oynayamadı. 2013 yılında yapılan seçimler sonucunda ATO’nun adı FETÖ ile anılır oldu maalesef. ATO’yu bu noktaya getiren de seçim sabahı meclis üyelerine yapılan baskılardır.FETÖ’nün Türkiye’yi ne noktaya getirdiğini ise 15 Temmuz’da gördük. Millet kanıyla canıyla devletine, ülkesine sahip çıktı. Bugün pek çok cephede Türkiye’ye taarruz sürüyor. Bu cephelerden en başta geleni de ekonomi.

ATO'NUN SON 3 YILINI KAYBETTİK

-2013 yılından itibaren ATO'nun FETÖ'yle anıldığını söylediniz. Son 3 yılda neler yaşandı peki?

2013'den 2016'ya kadar biz Ankara'nın,ATO'nun, tüccarın 3 yılını kaybettik. Türkiye'nin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiği bir dönemde bu ülke ve esnafının ATO'ya en çok ihtiyaç olduğu bir dönemde 3 yılı kaybettik. ATO’daki FETÖ etkisi 2013’ten sonra zirve noktasına ulaştı. FETÖ’ye direnen personel tasfiye edildi. 17/25 Aralık sürecinde ATO ortağı olduğu Halk Bankası’nın yanında durmadı. Halk Bankası’nın Türkiye ekonomisi açısından kritik önemi yanında ATO’nun Halk Bankası’na ortaklığı da bu duruşun sergilenmesini gerektirmesine rağmen FETÖ bu teklifi reddettirdi.

UYARILARIMIZI DİNLEMEDİLER

-FETÖ'yle mücadele konusunda neler yaptınız ve size karşı tepkileri nasıl oldu?

Ben ve arkadaşlarım bu konuları ATO Meclisi'ndeçokça dile getirdik ama maalesef yönetim bizi dinlemedi. Finans merkezinin İstanbul’a taşınması çalışmaları ile iyice kan kaybeden Ankara ekonomisini canlandırmak adına somut projelerin hazırlanması için çalışan komisyonlarda FETÖ ağırlıklı yönetimin engellemelerine takıldı. Bunların başında Ankara’nın sağlık turizmi ile ekonomisine ivme kazandırmayı amaçlayan çalışmalar gibi pek çok komisyonda yapılan güzel çalışmalar geliyordu. ATO’da FETÖ den duyulan rahatsızlık sürekli oda meclisinde dile getirildi. 15 Temmuz sonrasında ise bu konu başlıca gündem maddesi oldu. Yönetim Ağustos ayında yapılan meclis toplantısında yapılan istifa çağrılarına kayıtsız kalarak krizin büyümesine sebep oldu.

17 ARALIK'TAN ÖNCE SÖYLEMİŞTİK

-Yıllarca FETÖ karşı mücadele ettiniz. Sizi ekarte edebilmek için planları oldu mu?

Biz 17 Aralık'tan önce FETÖ yapılanmasıyla ilgili liste çıkardık. 17 Aralık'tan önce herkes bunu söyleyebilir ancak biz 17 Aralık'tan önce bunları söyledik. Bize de o grup tarafından çeşitli tekliflerde bulunuldu. Biz herhangi bir koltuğu, makamı doğru olduğunu bildiğimiz için kabul etmedik. Yapılan tekliflerden bir tanesini kabul etseydik bugün hiç kimseye derdimizi anlatamazdık. Ne kadar iyi yapmışız ki ileriyi görmüşsüz.

BİZ DAHA İDDİALIYIZ

-Rakibiniz Osman Gökçek, iddialı olduklarını ve seçimi kesin kazanacaklarını söyledi. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Osman Gökçek kadar iyi çalıştığımızı düşünüyoruz. Biz de onlardan çok daha fazla iddialıyız.

16 YILDIR ATO'DA GÖREV ALIYORUM

-ATO'da kaç yıldır görev alıyorsunuz?

Ankara Ticaret Odası'nda 16 yıldır görev alıyorum. Her kademesinde görev aldım. Biz 10 gün önce gelmedik. Gerekli tecrübelerimiz de var arkadaşlarımızı tanıyoruz ,odayı tanıyoruz, problemleri biliyoruz ve nasıl tedavi edileceğini biliyoruz.

7 EYLEM PLANI

-Şayet seçilirseniz hayata geçireceğiniz projeler nelerdir?

-Öncelikli olarak odamızın en önemli organları olan komite ve komisyonlarımız etkinliğini arttıracağız.

-Meclis üyelerimiz iyi bilir “Bilgi alındı” dönemini sona erdireceğiz. Bilgi almayacak, karar alacağız.

-2017 seçimlerinde tüm adaylara şeffaf ve güvenilir bir seçim ortamı hazırlayacağız.

-Üyelerimizin resmi işlemlerini ATO ya gelmeden gerçekleştireceği 10 yıldır gündeme getirdiğimiz ATO-ONLİNE projesini hayata geçireceğiz. Tüccarın hem zamanı hem parasını daha verimli kullanmasına yardımcı olacağız.

-Doğal afetler, yangın vb durumda zor durumda kalan üyelerimize can suyu vereceğimiz, ATO-DESTEK  fonunu kuracağız.
-ATO'nun gelirlerinin ve imkanlarının tekrar üyelerimize dönmesi her faaliyetimizin esas felsefesini oluşturacak.
-Ankara'nın ekonomik anlamda gelişimi için mevcut sektörlerinin yanında sağlık turizmi, savunma sanayi, bilişim gibi yüksek katma değer üreten sektörlerinin gelişimi için gece gündüz çalışacağız.

EMİNE ERDOĞAN KUZENİM OLUR

-Medyada sıklıkla gündeme gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eşi Emine Erdoğan ile akrabalığınızın olduğu doğru mu? Görüşüyor musunuz? Adaylıkla ilgili bir görüşmeniz oldu mu?

Emine Erdoğan'ın kuzeni olduğum doğrudur.Görüşüyoruz tabi ki. Ama bu işle ilgili kesinlikle görüşmedim.Bu konuyla ilgili görüşmem de doğru olmaz. Ancak başarılı olursam Ankara'nın, Ankara Ticaret Odası'nın ve esnafın lehine olabilecek durumlarla ilgili ve zorda kaldığımız her zaman ben gidip o kapıyı (Cumhurbaşkanlığı kapısı) aşındırabilirim. ATO ile ilgili Ankara ile ilgili ne derdimiz varsa çözmek için gider destek isterim. Bir de bu  akrabalık ilişkisi benim yakın çevrem dışında pek bilinmezdi. Çünkü biz ailemizi bu tip meselelerin dışında tutarız. 16 yıldır görev yaptığım ATO'da bile insanlar bunu yeni öğrendi.

STATTA GAZETE SATARAK TİCARETE BAŞLADIM

-İlk ticari deneyiminizi anlatabilir misiniz?

Ankara'ya 1962'de geldik. Babam tek maş biz 4 kardeş. hepimiz okuyoruz annem ev hanımı babaannem yanımızda evimiz kira. Babam çırpınıyor ne yapacağım diye çünkü geçinemiyoruz. Babam hafta sonları 19 mayıs stadyumunda bilet kesme işi buldu, bir kaç kere de bizi götürdü. Orada baktım ki çocuklar oraya gelerek gazete satıyor. O zamanlar statlarda koltuk olmadığı için insanlar altlarına sermeye gazete alıyordu. Sonra kardeşimle biz de gazete satmaya başladık. Babam orada çalıştığı için bizim avantacımız içeride satabiliyorduk. Maç sonra kalan gazeteleri eve götürüp bir hafta sonra tekrar satıyorduk. Biz kardeşimle çok para kazanmaya başladık babam o dönemde 50 lira alıyorsa biz yüz lira 150 lira almaya başladık.

-Son olarak ne söylemek istersiniz?

187 arkadaşımın vicdanının sesini dinleyerek sandığa gitmelerini istirham ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.