Avrupa basını: Türkiye'nin dediği oluyor

Avrupa basını: Türkiye'nin dediği oluyor
Avrupa basını, Türkiye ile Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde kontrolün kimde olacağı konusunda anlaşmaya başladığını yazdı.

Avrupa basını Türkiye'nin sınırın Suriye tarafında "yarı kalıcı bir tampon bölge" oluşturmayı başardığını vurguladı.

BİR HAFTA İÇİNDE ÜÇ KEZ GÖRÜŞTÜLER

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre Erdoğan ile Putin son birkaç hafta içerisinde üç kez telefonla görüştü. Bu görüşmelerde ele alınan başlıca konular arasında Suriye'deki son durum ve Halep'le ilgili gelişmeler de yer alıyor.

Türkiye'nin Rusya'nın üstü kapalı onayıyla birlikte, sınırın Suriye tarafında "yarı kalıcı bir tampon bölge" oluşturmayı başardığını vurgulayarak, "(Türk askerleri ve desteklediği ÖSO) şimdi de Halep ile Rakka arasında DEAŞ'ın elinde kalan son kasaba olan El Bab'a doğru ilerliyor. Türk hükümet kaynakları, bu kasabada ilerleyişi durduracaklarını ve işi diplomatik sürece devredeceklerini söylüyor" dedi.

Türkiye, sınırın Suriye tarafındaki DEAŞ'ın elindeki bölgeleri temizlemek için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattı. Uzun süredir DEAŞ'ın elinde olan Cerablus'u aldıktan sonra ilerleyen TSK ve ÖSO birlikler, El Bab'a ulaştı ve stratejik bir kavşakta yer alan bu kasabayı kuşattı. Erdoğan daha önceki açıklamalarında, birliklerin Menbic ve Rakka'ya da ilerleyeceğini söylemişti.

Times'a konuşan hükümete yakın bir kaynak ise Türkiye'nin Suriye'deki stratejik misyonunun "rejimle karşı karşıya gelmek değil, sınırına bitişik 'terörden arındırılmış' bir bölge yaratmak" olduğunu ifade etti.

Haberde Türkiye'nin istediği şekilde doğu-batı yönünde, Azaz ve Cerablus arasında yaklaşık 90; güneye doğru da yaklaşık 30 kilometrelik bir alanda tampon bölgeye yaratmaya başladığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.