Tek amacı Halep'in ağlayan çocuklarını güldürmekti..

Tek amacı Halep'in ağlayan çocuklarını güldürmekti..
Kendisini çocukları güldürmeye adayan 24 yaşındaki yardım gönüllüsü Anas El Basha, Rus jetlerinin desteğiyle Halep’te katliam yapan Esed güçlerinin saldırında hayatını kaybetti.

Rusya ve Suriye rejiminin ağır bombardımanı altındaki Halep'te, kendisini çocukları biraz da olsa eğlendirebilmeye adayan 24 yaşındaki yardım gönüllüsü Anas El Basha, hava saldırısında hayatını kaybetti.

HALEP’İ TERK ETMEDİ

Halep'i terk etmeyi hiç düşünmedi. Ailesi gitti, kendisi kaldı. Tek amacı 3 aydır kuşatma altındaki Halep'in çocuklarının yüzünü biraz olsun güldürebilmekti.

24 yaşındaki Anas El Basha, 30 Kasım Salı günü, kente yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarında hayatını kaybetti. 

HALEP’İN PALYAÇOSU

Basha, Halep'teki bir insani yardım kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyordu. Kendisi gibi gönüllü arkadaşlarıyla birlikte 12 okuldan toplam 365 çocuğa psikolojik destek veriyordu. Rusya ve Suriye rejiminin ağır bombardımanı altındaki kentin doğu bölgelerinde çocukları biraz da olsa eğlendirebilmek için sayısız etkinlik düzenledi. Çocuklar onu, "Halep'in palyaçosu" olarak biliyordu.

KARDEŞİ AÇIKLADI

Halep'in Meşhed bölgesinde hayatını kaybeden Basha'nın kardeşi, ağabeyine Facebook'ta paylaştığı bir ileti ile veda etti: 

"Rusya ve Suriye rejimi ağabeyim Anas'ı öldürdü. Dünyanın en tehlikeli, en karanlık yerinde çocukları güldürmek ve mutlu etmek için yaşadı. Seninle gurur duyuyorum!"

KASIM’DA 600 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

15 Kasım’da Esed rejimi ve yanında savaşan İran yanlısı milisler Rusya’nın da hava desteğiyle Halep’in kuşatılmış bölgelerine yönelik büyük bir saldırı başlattı. Rejimin ele geçirmek istediği muhaliflerin denetimindeki bölgede, 250 binden fazla sivil yaşıyor. Sadece Kasım ayında Halep’e yönelik bombardımanlarda çoğu çocuk ve kadın en az 600 sivil hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.